Рівненський мототрек прийме фінал чемпіонату Європи

1420 0

Ми у соцмережах:

Рівненський мототрек прийме фінал чемпіонату Європи

Два офіційних старти під егідою ФІМ-Європа прийме рівненський мототрек у наступному сезоні. Як розповів керівник Рівненського міського спортивно-технічного клубу Сергій Головня, Комісія з трекових перегонів ФІМ-Європа підтвердила проведення у Рівному півфіналу чемпіонату Європи зі спідвею серед дорослих, а також фіналу чемпіонату Європи серед юніорів до 21 року. Відбудуться гонки, відповідно, 1 травня та 31 серпня.

— Звісно, що ми хотіли отримати ще більше офіційних міжнародних гонок, скажімо, не дві, а три, але в будь-якому разі вважаю, що це успіх, — поділився враженнями Сергій Головня. — У цьому сезоні ми мали один старт — півфінал чемпіонату Європи серед юніорів, а тепер буде два, причому вищого рівня. Цього року наш мототрек отримав трирічну ліцензію, ми на високому рівні провели п’ять гонок, особливо хотів би відзначити Меморіал Марка, тому не випадково, що нам дали більш серйозні старти. Загалом в наступному сезоні плануємо провести сім-вісім гонок, одна з яких буде присвячена 60-річчю рівненського спідвею.

— Саме у зв’язку з такою кількістю майбутніх стартів вже розпочали підготовку доріжки?

— Так, ми вже завезли на мототрек 110 тонн відсіву та 50 тонн глини. Грейдером усе перемішали і залишили на зиму. На весну плануємо додати ще 40 тонн червоного відсіву. Він покращить якість доріжки, а водночас поверне їй історичний колір. Потім упродовж сезону треба буде додати ще 300 тонн насипки, щоб шар був 20 см, а не так, як зараз — 3-4  см.

— А що з надувними бортами?

— На зиму ми їх зняли і завезли на зберігання до КАТП-1728.

Офіційно завершити нинішній сезон рівненські спідвеїсти планують 4 грудня. На цей день в обласному краєзнавчому музеї заплановано урочистості, на яких нагороджуватимуть найкращих спортсменів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також