Рівненський онкоцентр добудують за державні кошти: у Рівненській ОДА заручилися підтримкою президента

992 0

Ми у соцмережах:

Рівненський онкоцентр добудують за державні кошти: у Рівненській ОДА заручилися підтримкою президента

На сьогодні Рівненський обласний протипухлинний центр надає високоспеціалізовану онкологічну допомогу населенню не лише Рівненської області, а й сусідніх. Тому у планах створити на його базі Північно-західний регіональний центр онкології.

Учора з його роботою ознайомився президент України Володимир Зеленський.

Як розповів главі держави головний лікар Григорій Максим’як, в області щороку виявляють майже 3 тисяч онкохворих. Наразі на диспансерному обліку перебуває майже 24 тисяч пацієнтів зі злоякісними новоутвореннями.

«І це не лише жителі Рівненщини. Фактично 25 % з них – це мешканці з інших регіонів. Тому є необхідність перетворити заклад на Північно-західний регіональний центр. Для того, щоб пацієнти ефективно отримували медичну допомогу, необхідно розширити майновий комплекс закладу», - розповів Григорій Максим’як.

Президент України з головою ОДА під час перебування в центрі поспілкувалися з пацієнткою, яка приїхала з Полтави. Пані Алла розповіла, що сім років тому вона звернулася за лікуванням до центру. Її проблеми у здоров’ї були вирішені, жінка подолала хворобу та отримала можливість жити повноцінним життям.

Цей поодинокий приклад головить про те, що центр має можливості стати регіональним та потужним закладом.

На сьогодні - це єдина установа у північно-західному регіоні країни, яка має корпуси, типові для подібних закладів європейського зразка, високотехнологічне обладнання та висококваліфіковані кадри для проведення майже всього циклу лікування пухлинної патології.

З медичною реформою покращилося й фінансування закладу. Так, від Національної служби здоров’я України медпрацівники отримали премії у розмірі 3 тисяч гривень. І це дуже доречно. Адже наразі на персонал лягає велике навантаження через збільшення кількості пацієнтів з інших областей.

Головний лікар розповів, що будівництво нових корпусів обласного протипухлинного центру розпочалося ще у 1992 році. Наразі для лікувального закладу вкрай необхідне завершення третьої черги будівництва і введення в експлуатацію цілісного майнового комплексу центру, на що потрібно орієнтовно 180 млн грн. Йдеться, зокрема, про добудову хірургічного та патологоанатомічного корпусів.

Все це дасть змогу створити на базі закладу північно-західний регіональний центр онкології. Таким чином покращаться показники якості та обсяги спеціалізованої онкологічної допомоги, а центр зможе лікувати людей не лише з Рівненської області, а й із сусідніх регіонів.

«Ми неодноразово порушували питання про добудову корпусу протипухлинного центру. З цією метою ми запрошували й Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної ради України до нас в область. На сьогодні для добудови потрібно близько 180 мільйонів гривень. Тому і презентували протипухлинний центр Президенту України. Глава держави підтримав нас. Домовилися про те, що усі документи надішлемо до Офісу Президента і будівництво ІІІ-ї черги включать у національну програму», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

В свою чергу, Володимир Зеленський зазначив, що в нашій державі потрібно розвивати систему ранньої діагностики онкологічних захворювань. Адже багато співвітчизників часто нехтують незначними симптомами та не звертаються до лікарів на перших етапах хвороби.

«Можна врятувати тисячі життів щороку, якщо ранньої діагностики буде більше. Одним із ключових завдань медичної реформи має бути можливість забезпечувати доступне лікування навіть найскладніших захворювань для всіх українців»,сказав президент.

За повідомленням пресслужби Рівненської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також