Рівненський правоохоронець створив фірму, яка перевозила ухилянтів за кордон

1069 0

Ми у соцмережах:

Рівненський правоохоронець створив фірму, яка перевозила ухилянтів за кордон

На Рівненщині дільничний офіцер поліції створив фірму, що займається перевезеннями. Її той оформив на підставну особу.

Як повідомляє ДБР, він залучив до «бізнесу» власників мікроавтобусів та кількох водіїв. Користуючись зв’язками правоохоронець разом зі спільниками оформив дозволи на перетин державного кордону.

Надалі зловмисники підшуковували «ухилянтів», із якими укладали фіктивні угоди щодо працевлаштування на посаду водія. Їм оформлювали документи та дозволи для виїзду за кордон. Клієнти переїжджали його за кермом мікроавтобуса, а повертали транспорт водії з-поміж учасників схеми.

Із січня 2023 року правопорушникам вдалося вивезти таким чином до Європи щонайменше 40 чоловіків, які намагалися уникнути мобілізації. З кожного «клієнта» брали від 3 до 5 тис. доларів США в залежності від терміновості та віддаленості від кордону.

У травні злочинна діяльність організованої групи була викрита. Під час розслідування з’ясувалась роль правоохоронця у цьому «бізнесі» і 14 вересня 2023 року працівники ДБР повідомили йому про підозру.

Він та шість учасників схеми підозрюються в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненим повторно, з корисливих мотивів, організованою групою (ч. 3 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Рівненська обласна прокуратура.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також