Рівненський слід митрополита всієї України

2298 0

Ми у соцмережах:

Рівненський слід митрополита всієї України

Митрополит Епіфаній, обраний керівником Православної Церкви України, у своїй біографії має епізоди, пов’язані з Рівним.

Свою церковну кар’єру майбутній митрополит усієї України починав саме на Рівненщині. Із 2003 року Сергій Думенко (саме так його знали до постриження у ченці) був секретарем тодішнього митрополита Рівненського і Острозького УПЦ КП Даниїла, який помер у 2005 році. Тоді ж він також викладав у Рівненській духовній семінарії та був прес-секретарем Рівненської єпархії УПЦ КП.

У 2007 році за указом Патріарха УПЦ КП Філарета у Михайлівському Золотоверхому монастирі Сергія Думенка було пострижено у ченці з ім’ям Епіфаній (на честь святителя Епіфанія Кіпрського). Саме там він потрапив у близьке оточення Патріарха. Бо уже через рік Філарет особисто рукопоклав його у сан ієродиякона та призначив своїм секретарем. Згодом Епіфаній став керувати справами Київської патріархії, був возведений в сан архієпископа, а потім і митрополита.

Незважаючи на свою зайнятість у столиці, владика Епіфаній частенько бував на Рівненщині. Востаннє він приїздив у липні минулого року. Тоді Епіфаній особисто освячував новозбудований храм на честь святих апостолів Петра і Павла у селищі Квасилів Рівненського району. Це був один із тих рідкісних випадків, коли права рука самого Патріарха освячує церкву в невеликому селищі. Пояснюється це тим, що настоятель цього храму отець Ігор Кучерук є другом та кумом Епіфанія.

Згідно з нещодавнім розпорядженням архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона відтепер в усіх храмах Київського патріархату на Рівненщині під час звершення богослужінь будуть згадувати митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також