Рівненський суд конфіскував на користь держави електромобіль «TESLA»

2998 0

Ми у соцмережах:

Рівненський суд конфіскував на користь держави електромобіль «TESLA»

Поліська митниця Держмитслужби виграла справу в апеляційному суді Рівненської області та звернула в дохід держави незаконно ввезений на митну територію України легковий електромобіль «Tesla Model X75D», вартістю понад 1,7 млн грн.

За результатами проведених перевірочних заходів працівники митниці спільно з ГУ Національної поліції у Волинській області та на підставі отриманих відповідей від митних органів іноземних держав з’ясували, що громадянин України подав документи, що містять неправдиві відомості щодо відправника та одержувача товару, а також його дійсної вартості.

Крім того, було встановлено, що цей електромобіль перебуває у власності норвезького банку та розшукується правоохоронними органами Норвегії, оскільки є предметом кримінального розслідування.

У зв’язку з цим, митниця запровадила адміністративну справу відносно громадянина України, про порушення митних правил України за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція передбачає штраф у розмірі 100% вартості товару з конфіскацією предмету порушення митних правил.

У червні поточного року суд Рівненського міського суду закрив провадження у зв’язку із закінченням строків притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.

Проте, за результатами розгляду апеляційної скарги Поліської митниці Держмитслужби, Рівненський апеляційний суд постанову Рівненського міського суду скасував та притягнув громадянина України до адміністративної відповідальності.

Державна митна служба України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також