Рівненський суд відмили від гівна

23118 0

Ми у соцмережах:

фото UA:Рівне, Олександр Одварко (праворуч) свої перфоменси перед судом розпочав три роки тому. Тоді він називав себе моряком далекого плавання. Тепер — водієм трамвая. Фото з архіву

В ніч з 10 на 11 серпня будівлю Рівненського міського суду облили гівном. Голова суду Петро Денисюк проявив притаманну йому оперативність, наказавши відмити фасад цього храму Феміди ще до початку робочого дня. Відмили, але запах залишився. Шукати автора та виконавця гівняного перфомансу довго не довелося. Він сам прийшов до поліції, аби заявити про свій вчинок, здійснений за допомогою відерця із тою самою субстанцією та черпака. 45-річний Олександр Одварко робить це не вперше — раніше він просто випорожнювався біля входу до суду, а коли не було чим — приносив до суду пакет із продуктами життєдіяльності людей та тварин. У цієї людини, яка вимагає від суду дозволити викопати із могили власного батька, очевидні розлади із психікою. Подібні люди можуть зробити речі набагато гірші, ніж ті, що зробив із стінами міського суду згаданий Одварко. Здавалося, проблем немає — зловмисника знайдено, стіни міського суду помито. Але запах чомусь залишається…

Марія Юстицька, речниця обласного управління поліції:

Хуліган запевняє, що так звів рахунки з суддями, які не хочуть задовольнити його прохання про ексгумацію тіла батька. Чоловік стверджує, що хоче щось забрати із труни. Мовляв, це заважає йому спокійно жити. За фактом хуліганства слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України. Було встановлено, що хуліган зараз тимчасово проживає у Києві, де працює водієм трамвая.

Як нам вдалося дізнатися, Олександру Одварку за хуліганство уже двічі присуджував штраф суддя Рівненського міського суду Мар’ян Головчак. Вперше це було 2017 року за пакет з фекаліями. Вдруге 9 липня цього року — тоді Одварко особисто наклав купу біля будівлі суду, після чого його і затримала поліція. Розмір штрафів складав 371 та 471 гривню.

Віра Гірічук, керівник апарату Рівненського міського суду:

Нам дуже неприємні усі ці витівки, проте ми уже звикаємо. Чоловік має явні проблеми із порушенням психіки. Адже таке у нас вже третій раз. Коли він першого разу приносив великий чорний пакет із фекаліями, то запевняв, що уві сні таке зробити йому наказав батько. Потім були ще витівки. Останнє, що я пригадую, це два місяці тому чоловік кидав папір перед судом та обпльовував вікна суду. Пояснював це знову сном із батьком. Його твердження ми перевіряли. Однак в суді немає жодної справи про ексгумацію за позовом цього чоловіка. В нас довгий період розглядається справа щодо спадкового майна. Однак він не є стороною по цій справі. Наразі ми й самі не розуміємо, що він хоче.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також