Рівненського атомника названо одним з кращих ІТ-фахівців енергетичної галузі країни

1904 0

Ми у соцмережах:

Рівненського атомника названо одним з кращих ІТ-фахівців енергетичної галузі країни

Начальник служби інформаційних технологій Рівненської АЕС Олег Килюх увійшов до трійки кращих ІТ-фахівців енергетичної галузі країни 2020 року за результатами всеукраїнського конкурсу.

Конкурс BEST CIO проводиться виданням «Комп’ютерний огляд» з 2008 року. Завдання проєкту – визначити найбільш професійних CIO (Chief Information Officer) різних галузей, які досягли минулоріч найбільшого успіху в розвитку інформаційних технологій у вітчизняних компаніях, організаціях і підприємствах.

Щороку у конкурсі беруть участь керівники ІТ-департаментів, які визначають політику використання і впровадження інформаційних технологій в своїх компаніях, а також контролюють відповідні бізнес-процеси. Рівень конкурсантів BEST CIO на основі зібраних про них даних визначає авторитетне журі, до складу якого входять представники організаторів, партнерів, у їхньому числі Lenovo, Check Point, OKI, експерти ринку та низка ІТ-менеджерів – переможців конкурсів минулих років. Кращі з кращих визначаються у 8 категоріях, а саме: «Енергетика», «Інформаційні технології», «Гуртова торгівля», «Роздрібна торгівля», «Агропромисловий комплекс», «Харчова промисловість», «Державні структури» та «Фінансовий сектор».

У трійці фіналістів BEST CIO у категорії «Енергетика» названо працівника Рівненської АЕС Олега Килюха, який очолює службу інформаційних технологій (СІТ) на стратегічному об’єкті. Олег Степанович, який очолює напрям з 2015 року, вважає важливим для фахівця СІО – моніторинг потреб і своєчасне прийняття певних ІТ-рішень; ефективну комунікацію і з керівництвом, і з колегами; здатність відстоювати свою позицію на всіх рівнях; розуміння технологій, зокрема конфігурації їх впровадження на підприємстві; прагнення до навчання та змін. Варто відзначити, нині на електростанції діє близько 150 власних програмних комплексів, які постійно вдосконалюються, та ще більше двох десятків – у стадії розробки.

«Інформаційні технології, які Рівненська АЕС використовує у своїй діяльності, невід’ємно пов’язані з тенденціями розвитку всієї галузі та спрямовані на підвищення ефективності роботи АЕС шляхом автоматизації якнайбільшого числа виробничих процесів», – відзначає Олег Килюх.

Потужною командою СІТ РАЕС виконується також робота з підрядними організаціями щодо реалізації програмних продуктів не лише на майданчику підприємства, а й корпоративних проєктах в межах Енергоатома; забезпечується постійна технічна підтримка персоналу інших підрозділів та підтримка працездатності технічних і програмних засобів інформаційно-телекомунікаційної системи РАЕС тощо. Високий рівень діджиталізації на РАЕС підтверджується зокрема і запозиченням її кращих практик підприємствами інших галузей. Окрім того, за участю Олега Килюха у місті-супутнику електростанції реалізовано освітній проєкт для учнівської молоді «IT-школа РАЕС», що покликаний розвивати інтерес школярів до науково-технічної творчості, техніки та новітніх технологій, виховувати технічне мислення та здійснювати всебічну підготовку учнів за поглибленими програмами.

Постійне впровадження технологічних інновацій на Рівненській АЕС у комплексі сприяє успішному економічному розвитку енергогенеруючого підприємства, його адаптації до нових викликів та вдосконаленню безлічі бізнес-процесів на виробництві, повідомляє вебсайт РАЕС

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також