Рівненського військовика сепаратисти використали для антиукраїнської пропаганди

4812 3

Ми у соцмережах:

Рівненського військовика сепаратисти використали для антиукраїнської  пропаганди

Андрія Качинського, військовослужбовця 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади із села Берестівки Володимирецького району, обговорюють з минулого тижня. Чоловік, захоплений сепаратистами, на камери сепаратистам розповідає, що у полоні до нього ставляться краще, аніж ставилися у Збройних силах України.

Відео, яке сепаратисти виклали у мережу у суботу, уже має більше 12 тисяч переглядів. Це вже друге відео з Качинським. Перше, яке з’явилося трохи раніше, - лише розповідь Андрія про те, як йому було погано у війську.

Друге відео – більш досконала пропаганда. Андрія Качинського, який закінчив лише сім класів та не є надто інтелектуальною людиною, протиставляють на відео колишньому полоненому сепаратистові, а окрім того, його обговорює сепаратистський військовик.

Андрія на відео водять вулицями Донецька, щоб начебто показати місто. Сепаратисти одразу зазначають, що чоловік майже не виїздив зі свого села, а до війська його начебто забрали силою.

Хоча насправді Андрій підписав контракт із ЗСУ, а не був мобілізований.

На відео, варто відзначити, практично немає людей. Центр Донецька виглядає «мертвим».

За Андрієм містом ходять двоє «зелених чоловічків», чия амуніція дуже нагадує форму російських військових.

Проте сепаратисти наполягають, що Україна воює не з Росією, а саме з мешканцями так званих ДНР та ЛНР.

Перед пам’ятниками загиблим сепаратистам Андрій Качинський знімає шапку і розповідає, що його до втрати свідомості били свої.

Андрія заводять до місцевого кафе та купують йому суші. На відео він їсть сам, а колишній полонений сепаратист розповідає, що в Україні, коли був у полоні, його годували погано.

Відео завершується тим, що сепаратисти «милосердно» говорять, що сподіваються: Андрія скоро обміняють на їхніх полонених. Але одразу додають: Україна гальмує цей процес.

Фактично рівнянина Андрія Качинського, який суттєво програє на фоні сепаратистів у кадрі, використали для антиукраїнської пропаганди, яка суттєво підриває авторитет українського війська.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також