Рівненську атомку перевіряли іноземці

982 0

Ми у соцмережах:

Рівненську атомку перевіряли іноземці

Міжнародні експерти підкреслили професіоналізм та відкритість керівництва РАЕС.

На Рівненській АЕС завершилась повторна корпоративна партнерська перевірка регіональним центром ВАО АЕС - Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції. Команду експертів на чолі з Мирославом Липаром (Словаччина) представляли Янош Тот (Угорщина), Брайан Чарльз О’Доннел (США) та Микола Власенко (НАЕК «Енергоатом», Україна). Перевірка проводилась за напрямками: корпоративне управління, корпоративне лідерство, незалежний та відомчий нагляд. Окрім оцінки налагодженості зв’язку РАЕС та Дирекції НАЕК «Енергоатом», були визначені також сильні сторони діяльності підприємства, які можуть стати позитивним прикладом для інших членів ВАО АЕС у підвищенні безпеки атомних енергоблоків.

За результатами першої корпоративної перевірки на підприємстві було вдосконалено роботу за усіма областями, визначеними для покращення, враховуючи кращі світові практики. Чималу увагу було приділено роботі з персоналом, зокрема, впровадженню заходів з підвищення культури безпеки. Зібрану на РАЕС інформацію експерти використають під час інтерв’ювання представників менеджменту дирекції компанії. Оцінку дадуть в остаточному звіті».

Керівник команди експертів Мирослав Липар відзначив професіоналізм та відкритість рівненських атомників.

- Ми приїхали вдруге, щоб проаналізувати досягнення Рівненської АЕС, оцінити стан заходів, які реалізовуються для усунення зауважень у виробничій діяльності, - прокоментував іноземний спеціаліст. - Всі проведені обговорення є високопрофесійними та відкритими. Далі спільно з групою, яка паралельно працювала на Хмельницькій АЕС, буде проведено відеонараду, що стане основою для подальшої прес-конференції 26 жовтня в головному офісі НАЕК «Енергоатом» у Києві. Кінцевий звіт буде надано впродовж двох місяців.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також