«Через незаконні дії місцевої влади вісімсот будинків у Володимирці можуть залишитись без електропостачання»

2957 0

Ми у соцмережах:

«Через незаконні дії місцевої влади вісімсот будинків у Володимирці можуть залишитись без електропостачання»

Йдеться про будівлі, заживлені від електричних мереж, що належать Володимирецькій селищній раді, а це 780 споживачів в мікрорайоні «Бурки».

ПрАТ «Рівнеобленерго» декілька разів ініціювало врегулювання взаємовідносин між суб’єктами ринку електричної енергії - Рівнеобленерго та Володимирецькою селищною радою щодо встановлення за кошт обленерго вузлів обліку на комерційній межі учасників ринку, як того вимагають нормативні документи. Адже згідно з Кодексом комерційного обліку електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 311, споживання електричної енергії без засобів комерційного обліку не допускається.

Менеджерка із зв’язків з громадськістю ПрАТ «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова повідомила РВ:

- Попри законні вимоги, наші працівники так і не були допущені до обладнання селищної ради для встановлення засобів комерційного обліку у десяти трансформаторних підстанціях. Складається враження, що Володимирецький селищний голова Осмолович О.Г. усілякими способами затягує вирішення питання встановлення лічильників на комерційні межі, посилаючись на незгоду з тлумаченням нормативних документів, якими у своїй діяльності керується оператор системи розподілу (ПрАТ «Рівнеобленерго»).
Оскільки товариство діє виключно в межах чинного законодавства, про що свідчить роз’яснення НКРЕКП від 21.07.2020 року, власника мереж було попереджено про відключення від електропостачання ТП-283 та ТП-284 Володимирця у разі недопущення персоналу ПрАТ «Рівнеобленерго» для встановлення лічильників. Таким чином, 162 споживачі на вулицях Ринковій, Небесної сотні, Липневій, Довбуша, Пересопницькій, М.Куца, Богуна, опинившись у заручниках у власника мереж – Володимирецької селищної ради, вже 18.08.2020 можуть залишитись без електропостачання. У разі подальшого перешкоджання встановленню засобів комерційного обліку будуть відключені також решта 8 трансформаторних підстанцій 10/0,4 кВ, власником яких є Володимирецька селищна рада – без електропостачання ризикують залишитись загалом 780 споживачів.
Наголошуємо, усі суб’єкти ринку електричної енергії зобов’язані дотримуватися діючого законодавства, як це робить оператор системи розподілу ПрАТ «Рівнеобленерго». Закликаємо до цього і власника вказаних електромереж – Володимирецьку селищну раду! Від Вашого небажання діяти в межах закону можуть постраждати мешканці Володимирця!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також