«Рівнеобленерго»: удосконалюємося задля комфорту наших споживачів

1300 0

Ми у соцмережах:

 «Рівнеобленерго»: удосконалюємося задля комфорту наших споживачів

15 березня світова спільнота відзначає особливе свято – День захисту прав споживачів. ПрАТ «Рівнеобленерго» забезпечує розподіл електричної енергії понад 420 тисячам споживачів Рівненської області. Підприємство намагається удосконалювати свою роботу, турбується про налагодження ефективної комунікації між компанією та клієнтами.

«Протягом останніх кількох місяців ми запровадили чимало сучасних сервісів для того, щоб кожен споживач електричної енергії міг обрати зручний та ефективний шлях спілкування з енергетиками», - розповідає голова правління ПрАТ «Рівнеобленерго» Сергій Невмержицький.

Для вирішення будь-якого «енергетичного» питання вони мають можливість звернутися у відповідну філію району електричних мереж. Фахівці «Рівнеобленерго» демонструють надзвичайно ефективну роботу і у Центрі надання адміністративних послуг у Рівному – щодня тут обслуговується понад півсотні мешканців обласного центру.

Питання, які можна вирішити у ЦНАПі: укладання договору про користування електричною енергією, питання щодо пільг та субсидій, внесення показників лічильника, отримання та звірка рахунків.


 

Також споживачі усієї області, незалежно від місця проживання, мають можливість звернутися в Інформаційно-консультаційний центр «Рівнеобленерго», що на вул. Кн.Володимира, 71 у Рівному.

Найбільше звернень, які надходять сюди, стосуються  отримання, узгодження та виконання технічних умов приєднання до електромереж.

«До речі, з листопада 2018 року наша компанія запровадила кабінет реалізації приєднання. З його допомогою замовники послуги з нестандартного приєднання електроустановок до діючих електромереж (фізичні та юридичні особи) можуть  отримувати та моніторити інформацію щодо його реалізації в режимі он-лайн», - зазначає п.Невмержицький.

«Великі надії покладаємо на співпрацю з непобутовими (юридичними) споживачами завдяки запровадженню особистого кабінету саме для цієї категорії наших клієнтів, - продовжує голова правління. –  Ті, хто встиг випробувати зручності цього сервісу, можуть особисто не відвідувати «Рівнеобленерго» для подачі показників лічильника, формування рахунку для оплати послуг, контролю розрахунків,  коригування договірних величин,  – це все можна робити дистанційно, зайшовши на сайт «Рівнеобленерго».


 Майже 44 тисячі клієнтів «Рівнеобленерго» активно користуються сервісом «Особистого кабінету побутового споживача», за допомогою якого подають показники своїх приладів обліку – як відомо, це невід’ємна складова точності виставлених рахунків.

«Ті споживачі, які не забувають їх подавати, не мають жодних розбіжностей між своїми та нашими підрахунками використаних кіловат годин електричної енергії, відповідно, не мають потреби щось уточнювати, виправляти, коригувати, - додає пан Невмержицький. – Варто визнати: у період подачі показників, а це зазвичай кілька останніх днів місяця, сервіс подекуди не витримує великої кількості відвідувачів. Тому вже працюємо над підсиленням технічної бази, що дозволить значно розширити кількість споживачів, які одночасно, без впливу на якість роботи сервісу, зможуть ним користуватися».

Ще одним нововведенням останніх місяців є Viber-бот «Рівнеобленерго», з допомогою якого можна не лише передати показники лічильника, а й перевірити стан свого рахунку, дізнатися про ремонтні відключення у різних куточках області. Нині в розробці аналогічний акаунт для непобутових споживачів.

До слова, показники лічильника, як і раніше, «Рівнеобленерго» приймає за допомогою sms на номер (067) 239-54-30, через Skype-зв’язок Contactroe, за допомогою електронної пошти pokaz@roe.vsei.ua.

Надзвичайно активно споживачі використовують також скриньку Contact@roe.vsei.ua. Особливо протягом останнього місяця, коли дистанційно, без особистої присутності подають заяви для перерахунку помилково сплачених коштів на рахунки «Рівнеобленерго» замість рахунків нового постачальника універсальної послуги ТОВ «РОЕК».

Можливість звертатися за допомогою електронної пошти до компанії існує вже давно, однак активно нею почали користуватися саме після запровадження нового ринку електричної енергії з 1 січня цього року.

Варто зауважити, що попри існування різних способів комунікації, споживачі все ж надають перевагу особистому спілкуванню. Ймовірно, це викликає у них більшу впевненість у тому, що їх почують та нададуть допомогу.

Саме тому найпопулярнішим каналом комунікації між ПрАТ «Рівнеобленерго» та споживачами є кол-центр. Щоб його «підсилити», запровадили багатоканальний зв’язок найбільших мобільних операторів: 067 620-44-11 – номер для абонентів Київстар; 050 490-44-11 – для абонентів Vodafone; 093 320-44-11 – для абонентів Lifecell. Також діючими залишаються телефонні номери стаціонарного зв’язку 0362 69-42-98 та 69-42-79.


«Цілодобово дзвінки від наших споживачів приймають близько двадцяти фахівців, - зазначають у компанії. – Подекуди доводиться чути скарги на те, що складно дотелефонуватися до нашого дзвінкового центру. Це пов’язано, насамперед, з інтересом наших споживачів до змін, що почали діяти у сфері електроенергетики, зокрема, після відокремлення функцій постачання та розподілу електроенергії, надходженням квитанцій від нового постачальника електричної енергії.

Спочатку люди поспішали до наших абонвідділів, проте скоро зрозуміли, що не обов’язково ходити за консультацією, її можна отримати і в телефонному режимі. Тож надзвичайно приємно, що останнім часом почала зростати і кількість подяк від споживачів електричної енергії щодо фахових консультацій працівників нашого кол-центру. Їхня робота нелегка – потребує знань та витримки.

Як свідчить статистика, у лютому цього року працівники нашого дзвінкового центру прийняли понад  87 тисяч телефонних звернень, тоді як у лютому 2018 року їх надійшло 42 тисячі. Зросла також і тривалість розмови. Сподіваємося, що це тимчасове явище і, коли люди звикнуть до того, що розрахунки необхідно вести з ТОВ «РОЕК»,  а не з «Рівнеобленерго», телефонні черги до наших операторів зникнуть, як значно скоротилися черги до абонвідділів».


 «Ми розуміємо, що для вдосконалення нашої роботи зі споживачами ще багато чого потрібно покращувати. Окрім засобів комунікації, це також і реконструкція та утримання в належному стані мереж, швидка реакція на скарги, оперативне відновлення електропостачання внаслідок аварійних вимкнень, їх зменшення, - зазначає голова правління ПрАТ «Рівнеобленерго» Сергій Невмержицький. – А отже, нашим пріоритетом у роботі є і буде саме наш споживач!».

 

Марфа Сторожук.

 На правах реклами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також