«Рівнеоблводоканал» спростував інформацію про отруєння води в гідропарку Рівного

968 0

Ми у соцмережах:

«Рівнеоблводоканал» спростував інформацію про отруєння води в гідропарку Рівного

Рівнянин Роман Денисюк оприлюднив на своїй сторінці у Facebook фото озера у рівненському гідропарку в районі вулиць Ботанічна та Севастопольська. На ньому – вода вкрита синьо-зеленими плямами та має "жахливий запах". У соцмережі почали поширювати інформацію про те, що це, ймовірно, хтось скидає відходи.

На місці інциденту працівники "Рівнеоблводоканалу" відібрали з озера дві проби: вдень і вночі. Результати лабораторного дослідження показали: синьо-зелені плями жодного стосунку до скиду відходів у водойму не мають. 

Пресслужба Рівнеоблводоканалу повідомила у Телеграмі:

- За результатами лабораторного дослідження можемо констатувати, що синьо-зелені плями, жодного відношення до скиду відходів в водойму не мають!

Ці синьо-зелені плями - звичайні ціанобактерії (синьо-зелені водорості) забарвлені переважно у блакитно-зелений колір, в екстремальних умовах частіше мають забарвлення з різними відтінками червоного кольору. Зеленого відтінку клітинам надає хлорофіл «А». Червоний або блакитний колір обумовлений наявністю значної кількості фікобілінових пігментів.

Синьо-зелені водорості поширені в застояній воді, в ставах і ріках, що повільно течуть. Якщо вода починає «цвісти», вона набирає неприємного запаху, а риба потерпає від нестачі повітря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також