«Рівнетеплоенерго» скасовує знижку на теплопостачання

1109 0

Ми у соцмережах:

«Рівнетеплоенерго» скасовує знижку на теплопостачання

Йдеться про ту знижку, яку підприємство надало споживачам у грудні 2019 року. Пояснюють тим, що свого часу піддалися впливу суспільної думки та тиску влади, а зараз на них тисне НКРЕКП.

 Нагадаємо, відповідно до постанови Кабміну в кінці 2019 року, теплопостачальним підприємствам було рекомендовано зробити знижку населенню у зв'язку зі зниженням ціни на газ. При цьому тариф для підприємства встановлює лише Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Про це ТОВ Рівнетеплоенерго наголошувало одразу після ухвалення вказаної постанови.

«Ми не знімаємо із себе відповідальності за те, що піддалися суспільному тиску і високому запиту на популістичні, економічно необґрунтовані рішення. Зроблена нами знижка була необов'язковою, а лише рекомендованою. Водночас, ТОВ Рівнетеплоенерго отримало підтримку і розуміння з боку міської та обласної влади, котрі виявили готовність розглянути механізм компенсації знижки для населення - це понад 11 мільйонів гривень. Однак, до цього часу дієвий механізм в рамках закону так і не був запропонований, - виправдовуються в ТОВ Рівнетеплоенерго. - Відтак, ТОВ Рівнетеплоенерго отримало попередження від НКРЕКП. Враховуючи непросту фінансову ситуацію, величезну заборгованість споживачів - понад 160 мільйонів гривень, необхідність виконання планових ремонтів та інвестиційної програми, наше підприємство вимушене виконувати вимоги НКРЕКП для запобігання зупинки діяльності ТОВ Рівнетеплоенерго».

Що це означатиме для споживачів, ми вже уточнюємо у прес-служби підприємства. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також