У Рівному планують вакцинувати людей у спальних районах

1019 0

Ми у соцмережах:

У Рівному планують вакцинувати людей у спальних районах

Попередньої реєстрації не потрібно, головне – бажання. Тобто буде жива черга: людина прийшла і вакцинувалась.

У Рівному міська влада погоджує роботу мобільних бригад, які будуть вакцинувати охочих у різних районах міста. Про це 10 серпня Суспільному розповів керівник управління охорони здоров'я Віктор Іськів. За його словами, таку практику почнуть застосовувати найближчими днями і якщо вона знайде попит – мережу розширять.

Станом на 10 серпня рішення про додаткові мобільні бригади прийнято, тривають остаточні погодження організації роботи, – каже Віктор Іськів. Усе це мають вирішити до кінця дня.

"Ідея така: щоб у великих спальних районах у пішій доступності розміщувалась така бригада. Це буде авто екстреної меддопомоги, де будуть вакцинувати, і буде намет ДСНС, де після щеплення за людиною спостерігатимуть орієнтовно пів години. Таким чином ми хочемо охопити більшу кількість населення", – каже керівник управління охорони здоров'я.

Зі слів посадовця, спочатку протестують роботу однієї бригади, яка пропрацює кілька днів. Попередньо, йдеться про період з 14 до 20 години, щоб люди могли провакцинуватись і після повернення додому з роботи.

"Попередньої реєстрації не потрібно, головне – бажання. Тобто буде жива черга: людина прийшла і вакцинувалась, нічого складного. Зараз темпи вакцинації дуже низькі, ми переживаємо і я як лікар знаю, що коли немає колективного імунітету – може бути серйозна біда. А люди зараз розслаблені, але тільки почнеться осінь – почнеться різке зростання", – каже Віктор Іськів.

За інформацією посадовця, у Рівному перший курс вакцинації пройшло понад 25 тисяч людей, це приблизно 10% населення. Повний курс завершили понад 16 тисяч рівнян.

Станом на 10 серпня у місті використовують чотири вакцини: AstraZeneca тільки на повторну ревакцинацію. На першу дозу є CoronaVac і Moderna. Препарат Pfizer є поки на другу дозу, а з понеділка, 16 серпня, має надійти партія і на першу дозу.

За словами Віктора Іськіва, якщо досвід першої виїзної бригади буде успішний, то проєкт розгорнуть на мікрорайони Північний, Ювілейний та зону обслуговування ЦПМСД "Центральний".

Крім того, до кінця тижня у Рівному має запрацювати третій центр масової вакцинації – у приміщенні Рівненської РДА в районі пивзаводу. Інші два працюють в діагностичному центрі та драмтеатрі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також