Рівнян чекатимуть у парку на пікнік

1313 0

Ми у соцмережах:

Рівнян чекатимуть у парку на пікнік

25 серпня у Рівному вдруге проходитиме «Медичний пікнік».

Рівняни та гості міста у парку імені Шевченка матимуть змогу в нестандартній формі поспілкуватись з лікарями міста, дізнатись про профілактику хвороб та як зберегти здоров’я.

У парку можна буде отримати консультації лікарів-спеціалістів, пройти обстеження на соціально-небезпечні недуги (ВІЛ/СНІД), перевірити гостроту зору, та провести обстеження на визначення рівня глюкози крові (за умови, що не снідали), провести обстеження на вірусні гепатити. Дорослих і дітей навчать домедичній допомозі та розкажуть,  як правильно "зібрати" автомобільну аптечку, яка в разі потреби, стане "найпершим помічником".

Дорослих та малечу навчать доглядати за ротовою порожниною та найважливіше – не боятись візиту до стоматолога.

Рівняни  зможуть  виміряти артеріальний тиск та дізнатись,  чому він має властивість підвищуватись чи знижуватись, як запобігти розвитку інсульту та інфаркту. Та як впливають, навіть легкі, фізичні навантаження (хода, пробіжки, тощо) на організм людини.

І звісно, говоритимуть про вакцинацію! Про те, чи можна при хронічних недугах проводити щеплення, якими вакцинами можна проводити щеплення одночасно чи все ж таки потрібна між ними "перерва". Дадуть відповідь на найболючіші запитання про імунопрофілактику та познайомлять з календарем профілактичних щеплень. Мета - допомогти розвіяти та зруйнувати зайві вагання стосовно вакцинації.

Управління охорони здоров'я м.Рівне ближче познайомить  рівнян з молодими лікарями центрів первинної медико-санітарної допомоги Рівного, звузять  дистанцію лікар – пацієнт, допоможуть знайти відповіді на запитання, що стосуються медичної реформи, нададуть  інформацію про лікарів, з якими ще можна підписати декларацію,  та розкажуть, як отримати "доступні ліки" по електронному рецепту.

 «Медичний пікнік у Рівному» – це проект, який направлений на популяризацію та збереження здоров’я у неформальному спілкуванні.

Конкретне місце дислокації та деталі анонсують згодом.

До речі, до проекту залучають всіх охочих, кому є що розповісти для пацієнтів. На сьогодні разом з управління охорони здоров'я  підготовку до "Медичного пікніка" у Рівному уже проводять: Рівне-ТАКМЕД, регіональний підрозділ ГО "Батьки за вакцинацію - Рівне", центр дитячого здоров"я БейбіДок,  який завітає з лікарняними клоунами  "Червоні носи".


 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також