Рівнян та гостей міста запрошують на «Музейні гостини -2023»

1175 0

Ми у соцмережах:

Рівнян та гостей міста запрошують на «Музейні гостини -2023»

"Музейні гостини" у Рівному анонсували на 28 травня, через воєнний стан традиційне фольклорно-етнографічне свято обмежили подвір'ям обласного краєзнавчого музею і географією майстрів.

 - Головна мета свята – збір коштів на потреби одного з підрозділів 104 окремої бригади тероборони ЗСУ, - розповіла Суспільному засновниця "Музейних гостин", етнографиня, заслужена працівниця культури України Алла Українець.

Фольклорно-етнографічне свято "Музейні гостини" у Рівному заснували в 1992 році. Відтоді щораз до участі долучалися все більше майстрів, а географія ширшала, пригадала старша наукова співробітниця сектору етнографії обласного краєзнавчого музею Алла Українець.

"Музейні гостини — 2023" відбудуться 28 травня, їх підлаштували під вимоги воєнного стану.

- Цьогоріч ми небагато майстрів запрошували, вони будуть знаходитися на подвір'ї музею і тут буде відбуватися основне дійство. Усе з міркувань безпеки. Тому що у випадку повітряної тривоги, маємо людей завести в сховище, закрити ворота, — пояснила старша наукова співробітниця сектору етнографії обласного краєзнавчого музею Алла Українець.

На "Музейні гостини — 2023" майстрів запросили лише з Рівного, області та Луцька.

- Не можемо нічого людям гарантувати, не можемо знати, що буде в неділю. Мені шкода, але прийняли таке рішення, що з далеких від Рівного областей ми не запрошуємо. В нас буде музичний супровід свята, як і в попередні роки, в програмі — патріотичні пісні, місцеві виконавці. Це буде свято в підтримку не лише народних ремесел, а й тих, хто нас захищає,зазначила Алла Українець.

Головна мета "Музейних гостин — 2023" – збір грошей на потреби одного з підрозділів 104 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, інформують в анонсі події.

Фольклорно-етнографічне свято розпочнуть об 11:00, у програмі:

виставка-продаж виробів народних умільців Рівненщини і Волині: вишивка, ткацтво, гончарство, народна іграшка, а також вироби з бісеру, скла, шкіри, соломи, глини, лози, дерева тощо;
майстер-класи з гончарства, травоплетіння, полімерної глини, валяння, виготовлення сувенірів;
патріотична концертна програма, у якій візьмуть участь фольклорні гурти, виконавці естрадної пісні, лірники та бандуристи;
виставка "Мистецьке різнобарв’я "Музейних гостин";
тематичні фотозони. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також