Рівнян запрошують подивитись "Сяйво посмішки"

926 0

Ми у соцмережах:

Рівнян запрошують подивитись

Виставка робіт львівського художника Романа Яціва під такою назвою запрацювала у галереї "Євро-Арт". Загалом на експозиції автор презентував 27 картин.

У своїх полотнах Роман Яців хотів передати хороший настрій через метафоричне, безформенне мистецтво, обігравши все кольорами та пластикою. Художник малював картини протягом 4-х років акриловими фарбами на папері. Свої твори сам автор характеризує, як баланс між «магічним реалізмом» та ліричною абстракцією. Виставку експонуватимуть у галереї "Євро-Арт" до 15-го грудня, повідомляє Суспільне.

У Рівне художник привіз найсвіжішу частину нового проєкту «Сяйво посмішки». Давніші роботи з нього зараз у Лодзі в Польщі. Докупи їх зведе лише в наступному році і виставить у львівській галереї Шептицького.

Мистецтвознавця Лариса Костюк:
– Тут 27 робіт і 27 різних посмішок. Є щаслива емоція, іронічна, еротична, посмішка смутку… а на одній з робіт я бачу навіть авторську посмішку. Я думаю, що автор такими роботами хоче показати, як можна розпізнавати ці емоції. Адже стародавні єгиптяни використовували 365 відтінків емоцій. Ми ж зараз застосовуємо приблизно 20.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також