Рівнянам масово відмовляють у видачі віз

5863 1

Ми у соцмережах:

Рівнянам масово відмовляють у видачі віз

Польські консульства масово відмовляють жителям Рівненщини у візах. Причина – не відповідність їх страхових полісів новим вимогам, прийнятим кілька тижнів тому. Про ці вимоги бажаючі виїхати за кордон дізналися, вже коли отримали відмову та назад свої документи.

Щоб відкрити візу за кордон, потрібно придбати страховку. Більшість тих, хто прагне виїхати до Польщі на роботу чи у справах, шукали, де її можна оформити найдешевше. Платили по 200 – 300 гривень за страховий поліс, який додавали до переліку документів на візу. При цьому більшості подорожуючих було відомо, що цей страховий поліс – лише фікція, і на ділі, якщо з вами станеться нещастя і ви потрапите до лікарні у Польщі, витрати на лікування ніхто не оплатить, окрім вас самих. У консульствах такі фіктивні поліси розцінили як проблему. Тож влаштували атестацію для страхових компаній, перевіряючи, чи можуть вони гарантувати відшкодування витрат польським медичним закладам на лікування українців. При цьому мінімальна сума страхового покриття повинна була становити 30 тисяч євро.

І визначили сім таких страхових компаній:

1.       ПЗУ Україна

2.       ГЛОБАЛ ГАРАНТ

3.       ПРОВІДНА

4.       ГАРДІАН

5.       ЕТАЛОН

6.       КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП

7.       ЄВРОПЕЙСЬКЕ ТУРИСТИЧНЕ СТРАХУВАННЯ

Відповідно ці страхові компанії різко підняли ціни на свої поліси – одразу втричі. Люди, не знаючи про прийняті зміни (адже повідомлення про них 19 вересня з’явилися тільки на профільних сайтах дипломатичних установ), продовжували купувати дешеві поліси, не підозрюючи, що це означало автоматичну відмову консульств у відкритті віз. Отримавши її, вони змушені були в терміновому порядку купувати нові поліси фірм з вище згаданого переліку та повторно надсилати документи.

Коментар Генерального директора компанії WestKadra Дениса Денисюка:

- За цей тиждень близько 20 тис. українців отримали відмови у видачі віз. Вони були змушені переплатити візовий збір в сумі 480 грн.. Ці кошти, зрозуміло, їм ніхто не поверне. Я вважаю що добре що ввели мінімальну ціну на страхування для українців аби вони були більш захищені за кордоном. Адже за 8 років роботи ми бачили дуже багато різних випадків, коли потрібні були терміново кошти на лікування, а страховики відмовлялися їх надавати. Але навіщо було так різко то все робити не оголосивши про це заздалегідь!!! Тепер тисячі людей, які позичали кошти для виїзду за кордон, мусять переплачувати візові збори, більшість з них втратить вакансію, на яку вони чекали, через те, що не з’явилися до роботодавця у передбачені терміни. Я вже мовчу про робочі запрошення, які блокуються за 7 днів. Такі зміни не можна впроваджувати раптово!!!

·         WestKadra - допоможе вам з якісним страхуванням, безкоштовною консультацією, роботою в Європі і підготовкою документів. Наша ціль аби Ви були 100% захищені, уникнули шахрайства і працювали на якісних роботах.
·         Головний офіс
м. Рівне, вул. Словацкого 1/60
·         +38 (063) 238-11-88 
+38 (050) 238-11-88 
+38 (068) 238-11-88
·         viza@westkadra.com 
info@westkadra.com 
www.westkadra.com
  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також