Рівнянам на замітку: обміняти посвідчення водія в Туреччині тепер можна без іспитів

897 0

Ми у соцмережах:

Рівнянам на замітку: обміняти посвідчення водія в Туреччині тепер можна без іспитів

Нововведення оцінять ті, хто планує побувати або вже перебуває у цій країні.

 Що саме змінилося з 10 січня 2023 року, розповіли у прес-службі Рівненського сервісного центру ГСЦ МВС у Рівненській області.

 10 січня 2023 року набула чинності Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Це означає, що громадяни України, які переїхали на тимчасове або постійне проживання до Туреччини, можуть обміняти своє українське посвідчення водія на турецьке без складання теоретичних і практичних іспитів.

Двостороння угода стосується посвідчень водія всіх категорій транспортних засобів.

 

Для обміну посвідчення водія громадяни України, які проживають в Туреччині, мають звертатись до місцевих управлінь населення надавши при цьому передбачений законодавством Турецької Республіки перелік документів. Після повернення на постійне проживання в Україну отримане відповідно до Угоди турецьке посвідчення водія без складання іспитів можна буде обміняти на національне посвідчення українського зразка.

Так само й громадяни Туреччини зможуть підтвердити своє посвідчення водія на території України без складання іспитів. Їм також необхідно подати певний перелік документів до будь-якого українського сервісного центру МВС та сплатити певну суму: 26 гривень за адміністративну послугу та 243 гривні за бланк посвідчення водія.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також