Рівнянам нагадають забуте минуле

2115 0

Ми у соцмережах:

Рівнянам нагадають забуте минуле

Ви знали, що колись на місці Народного дому на вул. Симона Петлюри працював театр? А у середмісті стояла німецька кірха євангелістів? Більшість рівнян про це й не здогадується, тож у місті збираються розмістити 150 табличок, які розкажуть містянам та гостям найцікавіше з історії Рівного.

Тарас Максименко, начальник міського управління культури:

— Маємо громадський проект «Від мамонтів до Рівного», який реалізовуємо вже другий рік поспіль. Процес дещо затягнувся через збір інформації про історичні та архітектурні пам’ятки Рівного. Єдиного такого списку пам’яток не було, тож довелося його скласти. Вийшло, що їх аж 150. Відповідно, буде виготовлено стільки ж інформаційних табличок, які розвісять на стінах будівель, судів та інших установ. Наразі ми повісили вже 40. Також процес затягнувся через те, що, наприклад, на органному залі просто так повісити табличку не можна, бо це пам’ятка архітектури. Тому попередньо потрібно все документально оформити, а потім вішати табличку.

Також буде виготовлено 30 табличок, які міститимуть інформацію про пам’ятки, знищені під час бомбардування. Наприклад, біля Народного дому стоятиме така з написом: «На цьому місці був єврейський театр Зафрана». Також ставитимемо таблички біля пам’ятників Шевченку, Хасевичу та інших. Ці таблички розповідатимуть рівнянам та гостям міста про те, хто автор пам’ятника.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також