Рівнянам покажуть автентичні костюми їхнього регіону

1542 0

Ми у соцмережах:

Рівнянам покажуть автентичні костюми їхнього регіону

Цієї неділі, 2 вересня, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї вже вдруге пройде День традиційного автентичного костюма.

Як зазначає голова ГО “Центр дослідження та відродження Волині” Володимир Дзьобак, що минулого року на подібному заході були представлені традиційні костюми зі всієї України, але учасники з Рівного та області не могли розпізнати, де ж традиційний костюм Рівненського регіону.

Цього ж року організатори вирішили представити традиційне автентичне вбрання лише Рівненського регіону. Для того, щоб гості заходу змогли краще познайомитися з тим, в чому ходили національні меншини на Рівненщині, міщани, селяни, буде одяг часів Великого князівства Литовського.

Окрім того, організатори анонсують, що на фестивалі будуть представлені не тільки одяг, а й прикраси. Однією з таких є волинський дукач. Детальніше про нього буде розповідати найкращий знавець волинських дукачів Юрій Коваленко.

Володимир Дзьобак демонструє волинський дукач

Тому з 11:00 до 18:00 відвідувачі матимуть можливість детальніше познайомитися з традиційним одягом Рівненського регіону. Поспілкуватися зі знавцями, які розповідатимуть про унікальні особливості кожного елементу, який буде представлений на виставці.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також