Рівнянам продемонстрували метеорит із золотом, вагою 10 кг (ФОТО)

1828 0

Ми у соцмережах:

Рівнянам продемонстрували метеорит із золотом, вагою 10 кг (ФОТО)

На кафедрі геології та гідрології НУВГП вчені презентували уламки метеориту, знайдені рівнянином в Росії. Унікальний камінь має найбільші вкраплення золота та нікелю з 6 аналогічних, які існують в світі.

 Метеорит знайшов Віктор Біцюк, рівнянин, який на момент знахідки проживав у Росії. Сталося це 18 липня 2015 року на історичних землях України поблизу Суземки, яка тепер у межах Брянщини (Російька Федерація).

Цілих дев'ять місяців провадилися дослідження в Академії наук РФ. 3 січня 2017 року метеорит, який і отримав назву “Суземка”, одержав підтвердження та реєстрацію у Лондоні в Міжнародному товаристві з метеоритів і планетарних досліджень.

Камінь, вагою майже десять кілограмів, належить до класу атакситів. Подібних з підгрупи sHH у світі віднайдено лише шість. ‘Суземка за вагою на другому місці, а за вмістом золота на першому.

Сьогодні, 12 квітня, з нагоди тижня космосу в Україні, уламки метеориту показали студентам “водника”. Вони мали змогу взяти їх до рук та потримати. Адже вважається, що це приносить щастя і удачу. А якщо під час тримання в руках загадати бажання, воно збудеться.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також