Рівнянам пропонують обрати мелодії для годинника на фасаді органного залу

995 0

Ми у соцмережах:

Рівнянам пропонують обрати мелодії для годинника на фасаді органного залу

Незабаром стрілки цього годинника почнуть рухатися, а в обідню пору рівняни слухатимуть милозвучні мелодії. Які саме – визначатимуть самі мешканці міста. Стартувало голосування, організоване громадською організацією «Рівне Разом» на чолі з Віктором Шакирзяном.

Заступниця директора Рівненської обласної філармонії Світлана Пишко розповіла:

- Голова організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян та директор нашої філармонії Микола Орешко спільно реалізовують проєкт із запуску нашого баштового годинника. Вони оголосили про початок конкурсу на мелодії до годинника. Рівняни матимуть змогу обрати три мелодії і внести свої пропозиції щодо того, які композиції лунатимуть біля органного залу в обідню пору.

Віктор Шакирзян, голова громадської організації «Рівне Разом», зазначив:

- Хочу закликати усіх долучитися до конкурсу, дуже важливо, щоб це був спільний вибір рівнян. Адже цей годинник особливий. Сама будівля, де він розташований, - історична. Це колишній костел Св. Антонія - одна з найстаріших будівель, що збереглися у Рівному. Тому я вважаю, що до відбору композицій, які лунатимуть тут, на майдані Музики, відзначаючи початок кожної години, має долучитися якнайбільше містян. Це наше місто, і в ньому приймати всі важливі рішення ми маємо тільки разом.

Визначено 10 мелодій, серед яких оберуть три, що набрали найбільше голосів жителів міста. Проте учасники голосування можуть запропонувати й свій варіант. 

Голосування за кращі композиції, які лунатимуть з фасаду органного залу Рівного, проводиться на сайті громадської організації «Рівне Разом».

ЯКУ МЕЛОДІЮ ХОЧЕТЕ ЧУТИ З БАШТОВОГО ГОДИННИКА НА ФАСАДІ РІВНЕНСЬКОЇ ФІЛАРМОНІЇ? ПОЗНАЧТЕ НЕ БІЛЬШЕ ТРЬОХ ВАРІАНТІВ

До слова, реставрація вищезгаданого годинника, яка розпочалася раніше, - вже на фінальному етапі. Ремонтні роботи здійснюються за фінансової допомоги голови громадської організації «Рівне Разом» Віктора Шакирзяна. Годинникарі, які відновлюють механізм, запевняють, що в найближчі роки йому знадобиться лише профілактичний огляд. При реставраційних роботах вони застосували такі технічні рішення, щоб погодні умови більше не виводили з ладу хронометр, за яким у місті можна буде звіряти час. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також