Рівнянам пропонують за місяць добровільно здати «павуки, парашути, телевізори та драчі»

1595 0

Ми у соцмережах:

Рівнянам пропонують за місяць добровільно здати «павуки, парашути, телевізори та драчі»

З 21 жовтня по 21 листопада на території Рівненської області триватиме місячник добровільної здачі заборонених знарядь лову для вилову водних біоресурсів.

Основною метою заходу є: попередження порушень на водоймах та нанесення збитків рибному господарству, а також сприяння збереження різноманіття водних біоресурсів у регіоні. Громадяни, які добровільно звернуться до рибоохоронного патруля з метою здачі заборонених знарядь - звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності. Дозволено здавати засоби лову анонімно.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

До заборонених знарядь лову належать:

- «доріжка» (волосінна зяброва сітка, яка випускається у воду і витягується на гумовому амортизаторі);

- «павук» (розміром більше 1х1 м, з вічком понад 10 мм);

- «парашут» (конусоподібна сітка, яка накидається зверху і накриває рибу);

- «екран» або «телевізор» (маломірна прямокутна зяброва сітка з поплавками по верхньому ряду і вантажем внизу);

- «косинка» (різновид «телевізора» трикутної форми, використовується переважно для підлідного лову риби біля дна);

- будь-які відціджуючі (неводи, бредні, волока) і ставні (тристінки, путанки) сітки, не передбачені правилами промислового рибальства;

- острога або ость (подоба вил із зазубреними вістрями);

- «драч» (колюче знаряддя для вилову методом багріння, наварені на важку блешню великі гострі гачки);

- електровудка (пристосування для видобутку риби у водоймах за допомогою потужного електророзряду).

- Закликаємо усіх чесних та небайдужих власників заборонених знарядь лову підтримати ініціативу проведення акції та добровільно здати ці засоби лову, адже від особистого відповідального ставлення кожного з нас залежить чисельність і популяція водних біоресурсів у наших водоймах. Будьте сумлінними та дотримуйтесь встановлених Правил рибальства, - повідомив керівник Рівненського рибоохоронного патруля Сергій Бондар.

Для обговорення деталей, з приводу добровільної здачі заборонених знарядь лову, звертайтеся за номером «гарячої лінії» Рівненського рибоохоронного патруля: (067) 540 53 90 або за адресою: м. Рівне, вул. Чорновола 86.

За вилов риби забороненими знаряддями лову на порушника чекає адміністративна відповідальність за ч. 4 ст.85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), а саме накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів. Також залежно від ступеня завданих збитків передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ (незаконне заняття рибним промислом). Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 1700 до 6800 грн або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

За незаконне виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь лову (ст.85-1 КУпАП) на порушника очікує штраф в розмірі від 153 до 357 грн з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення.

Реклама, а так само будь-яка інша діяльність з рекламування чи розповсюдження заборонених знарядь тягнуть за собою накладення штрафу від 850 до 1 700 грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також