Рівнянам розповідали про найтаємничішого поета-модерніста

1214 0

Ми у соцмережах:

Рівнянам розповідали про найтаємничішого поета-модерніста

Днями у книгарні «Є» презентували абетку-енциклопедію «Антонич від А до Я». Книга побачила світ у видавництві «Старого Лева».

Для презентації до Рівного спеціально завітали укладач, літературознавець Данило Ільницький, а також художники Людмила і Володимир Стецьковичі.

Книга має оригінальну побудову. До кожної літери алфавіту дібрано відповідні вирази, які розповідають про те, кого любив, які поезії писав, які читав книги, які мав мистецькі уподобання, та навіть, які театри та кав’ярні відвідував Антонич.

Особливе місце відведено у енциклопедії Львову. На сторінках уважний читач знайде карту із улюбленими місцями, де любив бувати поет.

Оригінальним є художнє оформлення енциклопедії. Ілюстратори не лише втілювали власне бачення, як зобразити фрагменти життєвого та творчого шляху Антонича, але й скрупульозно добирали уривки листів, фотографії поета.

Усі ілюстрації виконані яскравими кольорами. За словами творчого тандему Стецьковичів, саме таким атмосферним та кольоровим і був Антонич. Тому закономірно, що візуальні елементи виконані у стилі, який обов’язково привертатиме увагу.

Цікаво, що художники максимально осучаснювали Антонича,  що привабить дитячу аудиторію. Приміром, зображення відомого поета у окулярах 3D точно буде зрозумілим сучасній дитині.

Презентована абетка-енциклопедія призначена для родинного читання. Творча команда намагалася представити читачам поета доступною, зрозумілою мовою.

Складні образи та метафори дещо спростити, аби книгу могли оцінити юні читачі. Проте без батьківських підказок сприйняти все повноцінно буде складно.

Спільне  читання енциклопедії стане не лише запорукою змістовно проведеного часу, але й зближуватиме різні покоління читачів.

 Вікторія Назарук. Фото надані книгарнею «Є».

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також