Рівнянам розповіли як правильно склити та утеплювати будинки

1033 0

Ми у соцмережах:

Рівнянам розповіли як правильно склити та утеплювати будинки

Житловий сектор - другий за величиною споживач енергії в Україні після промисловості. Тому, цілком резонно задуматись про сучасні енергозберігаючі технології.

Семінар ОСББ Директор бюро з продажів ТОВ "Rehau" міста Львова Андрій Савчук продемонстрував у відсотковому співвідношенні джерела тепловтрат у звичайному будинку: "Враховуючи інфільтраційну складову, через перекриття/підвал ми можемо втрачати до 9 % тепла, через дах - до 11 %, через вентиляцію/димохід виходить до 15 % тепла, стіни втрачають до 18 %, а тепловтрати через вікна складають до 47 %". Серед переваг вікон компанії Rehau він виділив ключові:

  • заощадження енергії завдяки високим показникам теплоізоляції;
  • насолоду тишею та спокоєм з покращеною шумоізоляцією;
  • відчуття безпеки завдяки захисту від проникнення;
  • креативний дизайн вікон з великим розмаїттям форм та широкою палітрою кольорів;
  • сяючі чисті вікна завдяки унікальній формі ПВХ;
  • відповідальне ставлення до довкілля.
Експертом з правильного вибору віконних систем виступила Людмила Кубай, директор "РЕНОМЕ-ПАРТНЕР". Вона детально розповіла про те, як обрати якісне вікно, які є способи економії, а також про скління під'їздів і встановлення додаткових дверей. "Для максимальної оптимізації необхідно застосовувати профіль з великою кількістю камер і монтажною глибиною 80-90мм, особливо, якщо приміщення обладнане лічильниками тепла або індивідуальною системою опалення", - наголошувала пані Людмила. Також вона перерахувала проекти, які реалізувала компанія. Зокрема, це комунальна четверта міська поліклініка Львова (заміна вікон), НВК "Школа-гімназія Сихівська" (заміна вікон та ремонт теплового пункту), ОСББ "Шухевича 8" у Рівному (замінені виходи на сходові марші та вхідні двері в під'їзди) та скління за програмою фінансування IFC. У питаннях утеплення допомагав розібратись Сергій Жовтко, заступник директора з капітального будівництва "РЕНОМЕ-ЄВРОБУД". До речі, компанія першою в місті розпочала здійснювати роботи з енергоефективності фасадів. За цей час вдалось зібрати чималий досвід. Відтак, пан Сергій навів переваги та недоліки різних видів утеплення. Прикладами утеплення фасадів різними системами утеплення, які здійснила компанія "Реноме-Євробуд", стали ЖК "Гетьман Виговський" у Рівному (утеплення пінопластом); Рівненський обласний онкологічний диспансер (утеплення мінеральною ватою); кінопалац "Україна" (система утеплення САРАТЕСТ) та "Укртелеком" у місті Рівне (система утеплення DRYVIT). Насамкінець, джерела фінансування енергоефективних заходів для ОСББ розкрив регіональний консультант Проекту IFC у Рівненській області Михайло Лук'яник. tag:РЕНОМЕ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також