Рівнянам стали приходити дивні рахунки за газ

7415 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Мешканці Рівного у вересні здивовані великими сумами у платіжках за використаний газ.

 Хоч такі суми виставила компанія «Нафтогаз», проте вона зробила це через показники, які їм передав «Рівнегаз».

Показники об’ємів використаного газу великі з причини інвентаризації у компанії, яку проводили у Рівному. Виявляється, що додаток 7104 у Viber не враховував коректно показників за місяць. Хоч абоненти надсилали і показники, і підтверджуючі фото лічильника. Тому абонентам нараховували за спожитий газ за місяць суму в районі 30 гривень. Виникала заборгованість. Оскільки це літні місяці, то мало-хто звернув на це увагу.

Сенс інвентаризації «Рівнегазу» полягав у тому, щоб додому до рівнян прийшов контролер, який власноруч зняв показники.

Тому ті, хто звик платити за газ онлайн через мобільний додаток «Приват24», сплачували не по фактичних показниках використаного газу. Бо їм нараховували до сплати за місяць всього кілька кубів. Після приходу контролера додому до абонента були зафіксовані справжні показники використаного газу за чотири місяці. Їх і передав «Рівнегаз» для «Нафтогазу».

Через це рівняни уже у вересні побачили у платіжках суми від тисячі гривень, що спричинило певний дисонанс. Адже раніше вони платили не більше 30 гривень за місяць.

Як пояснив оператор «Рівнегазу», якби абонент не покладався на електронні системи, що ввели для зручності, а самостійно платив за показниками, то б не виникав борг.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також