Рятувальники попереджають про погіршення погоди - Рівному віщують дощову неділю

1684 0

Ми у соцмережах:

Рятувальники попереджають про погіршення погоди - Рівному віщують дощову неділю

А вранці можлива навіть гроза.

Суботня спека перетече в похмуру і мокру неділю. Принаймні такий прогноз погоди для Рівного мають синоптики. 

 - В Рівному сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. На зміну вранішньому дощу із грозами прийде дощ, який ітиме всю другу половину дня, посилюючись ближче до вечора, - пише Sinoptik.ua

Денна температура знизиться до 19-22 градусів і буде вітряно: можливе короткочасне шквалисте посилення вітру до 15-24 м/с.

А ось що віщує мешканцям Рівненщини обласний центр з гідрометеорології:

31 липня: Мінлива хмарність. Короткочасний дощ, вдень місцями значний дощ та град. Гроза. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями шквали 15-20 м/с. Температура вночі  13-18º тепла, вдень 21-26º тепла. Атмосферний тиск буде падати.    

Рятувальники також попереджають про погіршення погодних умов до першого (жовтого) рівня небезпечності.
 
 - Закликаємо громадян бути максимально обережними. У випадках надзвичайних подій, пов'язаних з погодними умовами, негайно телефонуйте на цілодобові номери Служби порятунку області "101" або "112".

 

До речі, найхолодніше 31 липня у Рівному було 1961 року - тоді літо здивувало містян температурою 9,6 градуса за Цельсієм. А найспекотніше - 33,9 градуса, зафіксували 2005-го. 

У цей день вшановується пам'ять Івана Багатостраждального. У давнину в цей час топили лазні, парили віники з трав і квітів, щоб змити з себе втому після жнив. У народі говорили: "Хоча в липні й душно, й спекотно, але прощатись з ним шкода". За народною прикметою, якщо липень був спекотний, зима буде морозною.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також