Рівняни мокнуть під дощем у черзі на кордоні

2561 0

Ми у соцмережах:

Рівняни мокнуть під дощем у черзі на кордоні

Черги на українсько-польському кордоні не зменшуються

На пішохідному пункті пропуску «Шегині», що у Львівській області на кордоні із Польщею черги не зменшуються. Сьогодні увечері наш читач прислав фото, на якому видно, як сотні українських заробітчан стоять у щільній черзі, під дощем. Чекають на перетин кордону, щоб потрапити до Польщі. Є серед них і рівняни, адже пункт прийому візових анкет до Польщі , що у Рівному на вулиці С.Петлюри, відкрився після перерви в звязку з карантином, в середині червня.

Раніше українські прикордонники пояснювали, що черги створюються через польських колег, які проводять більш ретельно контрольні операції щодо встановлення законності підстав перетину кордону громадянами України.

До речі, нещодавно уряд Польщі спростив в'їзд для сезонних працівників зі східних країн, у тому числі і для українців. У результаті заробітчани зможуть відразу приступити до роботи без 14-денного карантину.

Крім того, всі громадяни України, які поїдуть працювати в Польщу, пройдуть тестування на коронавірус за рахунок державних коштів цієї країни, - про це розповів посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, відповідаючи на запитання, чого очікувати і як готуватися до поїздок українцям, які працюють у Польщі.

Роботу пішохідного пункту пропуску "Шегині-Медика" було відновлено після його закриття на час карантину, 16 травня. Крім того, на українсько-польському кордоні функціонують ще три автомобільні пункти пропуску: "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова" та "Рава-Руська-Гребенне". За даними Головного управління статистики Польщі, в країні може зараз перебувати більш як 1,2 млн українців.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також