Рівняни не хочуть, щоб торгували продуктами на Шевченка

3889 0

Ми у соцмережах:

Фото

Стали відомі результати опитування рівнян, замовленого міською владою, щодо торгівлі на вулиці Шевченка біля ТЦ «Моріон». Більшість рівнян висловилися проти тутешнього ринку, де торгують харчовими продуктами та іншими товарами, як-от посудом, «труткою» для щурів та комах.

 Результати опитування було презентовано сьогодні, 22 липня, повідомляє Суспільне.

Його провела соціологічна група "Вибір". У презентації вказано, що відбувалось воно у формі персоналізованого інтерв'ю з 13 по 17 липня. Опитали 400 респондентів, серед яких 44% живуть у центрі міста, 44% відвідують центральну частину та 12% – водії.

На запитання "чи підтримуєте рішення міської влади обмежити торгівлю на проїжджій частині по вулицях Шевченка/Базарна – Пересопницька – Полуботка (навколо ринку), облаштувати там пішохідну зону та руху автомобілів? Торгівля всередині ринку обмежена не буде", 64% відповіли, що дії влади підтримують, 33% – не підтримують, а 3% відповісти на це питання було важко.

При відповіді на відкрите запитання респонденти підтримують обмеження торгівлі в основному через антисанітарію і бруд. Серед тих, хто не підтримує обмеження торгівлі, основний аргумент – робочі місця людям (70%).

Соціологи вказали, що похибка не перевищує 4,9%.

Також 76% респондентів сказали, що купують на центральному ринку продукцію, яку вирощують і привозять жителі сіл.

Суспільне також провело опитування власної Facebook-аудиторії щодо цієї теми. Участь у ньому взяло 4 тисячі 700 людей. У підсумку 1,9 тисячі висловились за те, щоб торгівлю відновити, а 2,6 тисячі – за те, щоб не відновлювати й вулицею зробити прохід/проїзд. У відсотковому співвідношенні це 43% – за відновлення і 57% – проти.

У коментарях під опитуванням більш активною була сторона тих, хто пропонує торгівлю відновити. Основний аргумент – люди мають працювати, аби прогодувати сім'ї.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також