Рівняни підтримали петицію про захист міста в рекордний строк

7959 0

Ми у соцмережах:

Рівняни підтримали петицію про захист міста в рекордний строк

250 голосів, що необхідні для розгляду звернення міським головою, були набрані усього за кілька годин.

Відомий у місті ветеран АТО Федір Капустинський подав електронну петицію про прийняття програми Рівненської міської ради щодо фінансування ДФТГ - добровольчого формування територіальної громади. Звернення оприлюднити учора в обід, а вже за лічені години вона набрала максимальну підтримку рівнян. Тож тепер міський голова Олександр Третяк має три робочих дні, щоб розглянути петицію та надати офіційну відповідь.

Ось, про що написав у петиції Федір Капустинський:

-З початком повномасштабної війни росії проти України, в Рівному розпочалися активні роботи зі створення різного роду добровольчих підрозділів, які стали на захист та оборону нашого міста. Це відбувалося у рамках Закону України «Про основи національного спротиву» №1702-ІХ (редакція від 19.02.2022р). Таким чином було створено Добровольче формування Рівненської міської територіальної громади №1.

За час війни ми провели величезний обсяг робіт щодо залучення активних громадян до лав підрозділу, їх перевірки, підготовки та озброєння. Також були розроблені плани охорони міста, облаштовані блок-пости, створені опорні пункти і вжиті інші оборонні заходи. Наразі члени формування успішно виконують поставлені перед ними задачі по обороні території міста і його мешканців, а також готові до нових викликів.

Варто зазначити, що впродовж усього періоду повномасштабної війни, всі члени формування виконують ці важливі функції на власному ентузіазмі, в тому числі, вкладаючи власні кошти та залучаючи кошти небайдужих громадян. Члени ДФТГ щоденно залучені до виконання покладених на них обов’язків. Тому гостро постало питання про забезпечення підрозділу та його членів, адже багато бійців покинули основне місце роботи, щоб стати на захист свого міста та його мешканців. Адже саме ДФТГ першими боронитимуть наше місто та мешканців у разі вторгнення ворога.

Тому просимо Вас за прикладом інших міст України винести на розгляд сесії Рівненської міської ради рішення Про затвердження Програми «Сприяння
добровольчій територіальній обороні Рівного та Рівненської МТГ на 2022-2025 роки» та передбачити її фінансування. 

Звертаємо Вашу увагу на те, що таке рішення необхідне для забезпечення безпеки в нашому
місті та його цілісності.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також