Рівняни поїхали розміновувати Донеччину

785 0

Ми у соцмережах:

Рівняни поїхали розміновувати Донеччину

Піротехніки ДСНС Рівненщини виїхали сьогодні на Схід України, де спільно із колегами з інших областей України приступлять до чергової фази розмінування в населеному пункті Гнутове, яка проходить в рамках співпраці Держслужби з НС з представництвом «The HALOTrust» в Україні у Донецькій області.

Це вже третя ротація рівненських піротехніків на сході країни з грудня 2020 року. Проєкт фінансується Європейським Союзом.
Гуманітарне розмінування – процес дуже повільний. Воно відбувається за міжнародними стандартами і суттєво відрізняється від військового. Останнє передбачає локальне очищення території від мін та снарядів, зокрема для проходу техніки або тактичних груп. А під час гуманітарного розмінування територія повністю звільняється від всіх феромагнітних матеріалів.
Спочатку в хід йдуть металошукачі. Після їх сигналів демінери працюють вже вручну. Сантиметр за сантиметром досліджують землю. Робота кропітка, майже ювелірна. Які сюрпризи чекатимуть в землі, піротехніки не знають. Це може бути побутове сміття, наприклад, цвяхи чи гайки, залишки сільськогосподарської техніки або вибухонебезпечні предмети.
Черговий етап розмінування Гнутового триватиме до 19 червня, повідомляє ГУ ДСНС в Рівненській області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також