Рівняни провели в останню земну дорогу Героя України Костянтина Юзвюка (ВІДЕО)

4901 0

Ми у соцмережах:

Рівняни провели в останню земну дорогу Героя України Костянтина Юзвюка (ВІДЕО)

Костянтин був зооактивістом, волонтером, учасником спортивних заходів, свідомим громадянином своєї країни, проводив масу акцій і одразу пішов захищати країну. Він віддавав все до останньої копійки, аби допомогти зберегти країну. І він віддав найцінніше - своє життя…

Костянтин Юзвюк народився 20 жовтня 2000 року у Рівному. Молодшу школу закінчив у Гуманітарній гімназії (нині Рівненський ліцей №7), навчався у Рівненському ліцеї №23.

- Після 10 класу Костя поїхав навчатися у Влодаву у Польщу. Тут чотири роки в коледжі вивчав компʼютерні технології. Вже під час ковіду, повернувся в Україну, лише на екзамени виїжджав, набрав дуже високі бали. Коледж пропонував Кості оплатити навчання в університеті і житло у Влодаві, аби він тільки залишився викладати у них математику. Але він відмовився, навіть за документами не поїхав. Сказав тоді: «Вони хочуть мене перетворити на поляка, я - українець! Нікуди не поїду, - розповідає мама Героя Ольга.

Костя змалечку проявив себе, як справжній патріот України. Під час Євромайдану, хлопець, якому тоді було лише 13 років, активно долучався до революції.

- Він щовечора малював плакати та малюнки, вранці йшов у школу, вчився, звідти йшов на віче на майдан. Тоді намети були прикрашені його малюнками й плакатами. А після - повертався додому, вчив уроки і знову малював. Він агітував однокласників долучитися до революції, запитував, чому ми не йдемо на віче. А якось сказав: «Розумієш, зараз твориться історія, про яку наші діти читатимуть у книжках». Відтоді ми були разом на майдані, він навіть записав мене до Жіночої сотні, - продовжує мама.

Костянтин присвятив своє життя волонтерству. Розпочав разом із мамою після початку антитерористичної операції. Потім долучилися до ДАРу, разом стояли у супермаркетах та інших місцях. Волонтерила уся сімʼя: його сестра, бабуся, дідусь і тато. Під час навчання в Польщі працював у місії Червоного Хреста. Був веганом, активний учасник руху «Будуємо Україну разом», UAnimals, БФ «Кожна тварина»… Із початком повномасштабного вторгнення неодноразово їздив у прифронтові райони та деокуповані території, аби врятувати тварин і допомогти їм…

- Костя пройшов підготовку з тактичної медицини у «Білих беретах». А якось сказав, що поїде на тиждень подорожувати. Він періодично їздив на збори з БУРом, тому не здивувалась. Але повернувся лише за місяць. Як зʼясувалося, він проходив курси з керування безпілотними апаратами від Української добровольчої армії. Костя готувався, аби йти до війська з певними навиками,  - розповідає Ольга.

Завжди перший у всьому, завжди готовий допомогти іншим. Навіть під час служби в Збройних Силах України, встигав допомагати й іншим підрозділам… Все життя Костянтина - це волонтерство та боротьба.

16 липня 23-річний солдат Костянтин Юзвюк отримав поранення під час бойових дій на Запорізькому напрямку. 18 липня захисник помер від отриманих травм...  Щирі співчуття рідним і близьким! Вічна пам'ять і шана Герою України!

Рівняни сьогодні попрощались з Костянтином, але з 16:30 і до ночі - у Рівному йтиме вечір памʼяті воїна (вул. Соборна, 14. Пластовий Центр).

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також