Рівняни провели в останню земну дорогу трьох Героїв війни

2006 0

Ми у соцмережах:

Рівняни провели в останню земну дорогу трьох Героїв війни

Рівненська громада славиться своїми захисниками, які, не чекаючи повісток з військкоматів, стали на захист рідної землі. І як же болить серце, коли приходить повідомлення про чергову втрату наших мужніх Героїв!

- Сьогодні потрійна втрата для нашої країни, для міста, невимовний біль рідних та близьких. 19-річний Єгор Муха, 29-річний Максим Хохлов та 42-річний Олександр Назар мали різні життєві долі, але їх об'єднало бажання захистити рідну Україну, коли на землю ступив ворог.  Герої віддали найцінніше - власне життя за наше з вами мирне небо. Не вистачить слів, щоб втішити родини загиблих, не можна осягнути всього того, що переживають вони зараз. Хай Бог втішить їхні зранені душі. Вічна пам'ять Героям, які тепер захищають нас у лавах небесного війська, - каже міський голова Рівного Олександр Третяк.

Церемонія прощання з Героями відбулася сьогодні на майдані Незалежності у Рівному. Військовиків поховали на кладовищі "Нове".

Старший солдат Єгор Муха
Єгор Муха народився у Рівному. Він навчався у НВК "Колегіум”, школі № 1 та № 26. Здобув фах помічника машиніста тепловоза та електровоза у Козятинському міжрегіональному ВПУ залізничного транспорту.

- 18 січня 2022 року Єгорові виповнилося 18, а вже 24 лютого почалося повномасштабне вторгнення. З училища їх відпустили додому, але Єгор щойно приїхав сказав відразу, що піде добровольцем. Говорив, що не буде ховатися у підвалах, що мусить бути там і захищати нас. Тож відправив мене з молодшими братами у Болгарію від футбольного клубу “Верес”, хоч сам з четвертого дня війни вже був в армії, — розповіла мати Єгора Євгенія .

Спершу Єгор служив на кордоні. У 18 років він став командиром взводу. Хлопець хотів перевестися в іншу військову частину, аби бути у зоні бойових дій.

- І він до того готувався. Займався спортом, качався, бігав на п’ятий поверх з гирею. Слідкував за харчуванням. Наполягав, що повинен бути у формі, коли його перевід таки погодять. Але йому відмовляли. Я переконувала, що може так і краще, але Єгор сказав чітко: ти мене не втримаєш, я мушу бути там. Його перевели лише за четвертим разом, — говорить мати Єгора.

Єгор вступив до військової частини підрозділу “Вовки Да Вінчі”.

- Він дуже пишався цим, захоплювався самим командиром — Да Вінчі — ще встиг послужити під його керівництвом. Постійно говорив, що вони всі разом, як одна сім’я, стоять один за одного. Заспокоював, що ніколи не діють з опалу, завжди ретельно готуються та планують, — говорить Євгенія Муха.

19-річний старший солдат Єгор Муха загинув 20 травня при виконанні бойового завдання в районі селища Хромове на Донеччині.

Молодший сержант Максим Хохлов
Максим Хохлов народився у місті Рубіжне на Луганщині. Здобув фах електрика, відслужив строкову службу в армії. Влітку 2020 року чоловік підписав контракт з Національною гвардією України.

З початку повномасштабного вторгнення дружина військового Ірина разом з сином переїхали у Рівне.

- Розповідав небагато, йому було тяжко, дуже хотів швидше приїхати до нас, бути поряд. Максим був дуже спокійним, надзвичайно добрим, уважним. Світла і хороша людина, — говорить дружина Максима Ірина.

29-річний молодший сержант Максим Хохлов помер 25 травня 2023 року у лікарні Києва в наслідок отриманих поранень під час мінометного обстрілу.

Молодший сержант Олександр Назар
Олександр Назар народився у Рівному. Після закінчення школи здобув фах муляра у технічному коледжі НУВГП. Працював в університеті, перед повномасштабною війною два роки працював у Польщі.

 - Саша дуже любив свою професію. Спершу, як тільки поїхав у Польщу, присилав фото фасадів, які вони робили. Він насолоджувався своєю справою, результатом. Він не служив в армії, але не витримав, сказав, що мусить бути там. Тож сам пішов у військо. Казав, що у нього все добре. Служив на Луганському напрямі. Коли був на передовій, отримав травми спини та коліна. Тож лікувався у госпіталі. Саме мав повертатися у свою частину, до хлопців, виписався із госпіталю, але так і не доїхав, — розповідає мама Олександра Світлана.

У липня 2022 Олександр пішов добровольцем у лави ЗСУ.

42-річний молодший сержант Олександр Назар помер 22 травня 2023 року у Краматорську на Донеччині.


 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також