Рівняни стоять у чергах, бо заплатили за газ Фірташу

7801 0

Ми у соцмережах:

Рівняни стоять у чергах, бо заплатили за газ Фірташу

Уже місяць мешканці області штурмують пункти обслуговування клієнтів компанії «Рівнегаз Збут». Адже у травні держава автоматично перевела близько восьми мільйонів клієнтів цих обласних структур олігарха Дмитра Фірташа до так званого «постачальника останньої надії» — «Нафтогазу України». Оскільки рівняни про це не знали, то розрахувалися за газ за старими платіжками. Тепер для того, щоб повернути свої гроші, люди змушені звертатися до центру обслуговування клієнтів.

Один з таких знаходиться у Здолбунові на вулиці Богдана Хмельницького. Відкривається відділення о 8-й годині. Але до цього часу на дворі там уже формується черга із півсотні людей. Оскільки для заповнення однієї заяви на повернення грошей спеціалісту доводиться зробити ще й копії документів, то черга рухається повільно.

Оксана Пицька, менеджерка зі зв’язків з громадськістю «Рівнегаз ЗБУТу»:

Нам лише 8 червня стало відомо, що Кабмін з травня вирішив перевести усіх побутових споживачів до постачальника останньої надії, функцію якого виконує компанія «Нафтогаз України». Таке рішення було ухвалено через те, що ЗБУТам не продали пільговий газ. Йдеться про газ, який добуває держава Україна. Саме його за пільговою ціною постачають для населення. Адже газ для інших категорій споживачів продається за зовсім іншими цінами, які в рази вищі від тих, за якими сплачує населення. Оскільки ми знали, що відбулася така ситуація, то вписували у платіжки лише борги за квітень. Наразі наша компанія продовжить працювати на ринку. Однак ми будемо постачати газ лише для бізнесу, державних установ та релігійних організацій. На жаль, ми поки не можемо постачати газ для населення.

Щоправда, автоматичне переведення споживачів до «Нафтогазу України» не означає, що людям не доведеться відвідувати пункти обслуговування клієнтів. Адже він забезпечуватиме газом лише два місяці. За цей час колишні клієнти ЗБУТів мають укласти договір з компанією «Нафтогаз Україна». Її пункт обслуговування клієнтів знаходиться за адресою: Рівне, вулиця Боярка, 21, офіс 312.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також