Рівняни також вітають патріарха Філарета з ювілеєм

1766 0

Ми у соцмережах:

Рівняни також вітають патріарха Філарета з ювілеєм

Почесному патріарху ПЦУ Філарету сьогодні виповнюється 90 років. Чимала делегація від Рівненської області вирушила сьогодні до столиці на святкові заходи з нагоди ювілею патріарха.

Делегація нараховує понад 300 парафіян Покровського собору, Свято-Воскресенського собору та священнослужителів Рівненської єпархії.

Святкування дня народження патріарха розпочалось сьогодні вранці у Володимирському соборі.  З нагоди 90-річчя Філарета у палаці культури «Україна» сьогодні відбудеться святковий ювілейний вечір.

Учора під час урочистого заходу з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки президент Петро Порошенко вручив Святійшому Патріарху Філарету найвищу державну нагороду – звання Герой України та орден Держави.

Патріарха Філарета нагороджено за видатну історичну роль у становленні незалежної Української Православної Церкви, діяльність, спрямовану на відродження духовності Українського народу, піднесення авторитету православ’я, утвердження ідеалів милосердя і міжконфесійної злагоди.

- Ви були, є і залишаєтеся духовним лідером українського народу. Тому прийняв рішення присвоїти Вам звання Героя України. Наголошую, що Ваша нагорода – абсолютно заслужена... Ви все життя самовіддано служили Церкві та українському народові, - наголосив президент, звертаючись до ювіляра.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також