Рівняни відзначають День Соборності України (ВІДЕО)

1109 0

Ми у соцмережах:

Рівняни відзначають День Соборності України (ВІДЕО)

Саме у цей день 1918 року українська незалежність була проголошена вперше. А вже через рік на Софійському майдані в Києві відбулось об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу.

З цієї нагоди у центрі Рівного, на майдані Незалежності відбулися урочистості, участь у яких взяли представники обласної та міської влади.
-  Як і 103 роки тому, українців об’єднала цінність любові до своєї держави, прагнення жити в незалежній країні. Як і 103 роки тому, ми маємо той же виклик- військове вторгнення країни-агресора. Але ми віримо, що прийде той час, коли Акт Злуки буде відтворено на всіх тимчасово окупованих територіях Криму, Луганщини, Донеччини, - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Гемберг Сергій. - Хочу сказати слова подяки синам України, які боронили і боронять свою країну. 

- Рівненщина + Житомирщина - єдині. Зі святом, Україно! - написала у Фейсбуці власкор телеканалу Інтер Сніжана Сидорук і показала, як День Соборності сусіди зустріли на межі двох областей. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також