Рівняни відзначають сьогодні храмове свято

2426 0

Ми у соцмережах:

фото- зі сторінки Василя Рудніцького

Сьогодні своє храмове свято відзначила Свято-Воскресенська громада Рівного.

З цієї нагоди у Свято-Воскресенському кафедральному соборі була відслужена Божественна літургія, яку очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

Владиці співслужив архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл; єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій; секретар єпархії, благочинний Свято-Воскресенського собору протоієрей Сергій Лучанін; намісник Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря архімандрит Онуфрій (Ляда); клірики Свято-Воскресенського та Свято-Покровського кафедральних соборів, а також духовенство єпархії.

Разом з духовенством і громадою молились сьогодні голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, міський голова Рівного  Володимир Хомко та декан Римо-Католицької Церкви отець Владислав Чайка.

Під час Малого входу архієпископ Іларіон нагородив священика Сергія Баранецького правом носіння камилавки.

Вихованці недільної школи віршами та піснями привітали парафіян із Воскресінням Христовим та храмовим святом. Після  літургії відбувся Хресний хід навколо собору.  Зі словами вітань до духовенства і парафіян звернувся голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та міський голова Володимир Хомко. Святкове богослужіння завершилось співом многоліття.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також