Рівняни вшанували жертв голодомору

1057 0

Ми у соцмережах:

Рівняни вшанували жертв голодомору

Вшановуючи пам'ять жертв голодомору 1932-1933 років, мешканці Рівненщини долучилися до загальноукраїнської хвилини мовчання та традиційної акції "Свіча пам'яті", запаливши у своїх вікнах свічки та лампадки.

голодомор 1 Мітинги-реквієми відбулися у Рівному та районах області. У храмах Рівненщини пройшли панахиди за загиблими. У Рівному на мітинг-реквієм, який пройшов біля Покровського собору, прийшло чимало рівнян з дітьми. Присутні запалили лампадки та свічки на честь пам'яті за жертвами голодомору, який забрав мільйони життів ні в чому не винних людей. Пізніше усі перейшли до верхнього храму Свято-Покровського кафедрального собору, щоб помолитися за спокій душ загиблих від голоду. Очолив богослужіння архієпископ Іларіон.

голодомор 2
У Рівному в обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку до Дня пам'яті жертв голодоморів. Назвали її "Спротив геноциду". На виставці — унікальні документи і фото, котрі розкривають масштаби геноциду українського народу. Це матеріали, підготовлені Українським інститутом національної пам'яті спільно із галузевим державним архівом Служби безпеки України. Виставка діяла у музеї упродовж двох днів, а з 30 листопада ці документи та фото зможуть побачити й мешканці райцентрів області.
голодомор 3
голодомор 4


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також