Рівнянин хоче змінити назву вулиці Лермонтова

2432 0

Ми у соцмережах:

фото - автор: Petr Zabolotskiy - www.funet.fi

Андрій Климчук звернувся до міської ради Рівного із пропозицією перейменувати вулицю Лермонтова. Автор петиції пропонує змінити назву вулиці Лермонтова - на вулицю Князів Любомирських.

- Князі Любомирські зробили великий вклад в розвиток Рівного. Їхніми стараннями і коштом, зокрема, в Рівному було організовано гімназію. В міжвоєнний період вулиця, що вела в напрямку палацику на Гірці, носила назву кн. Любомирських. Справедливо було б, щоб в нашому місті цих людей вшанувати назвою вулиці, - пише Андрій Климчук. .

Підтримати петицію можна  до 8 лютого на сайті міськради.    Поки що петицію підтримали 14 рівнян з трьохсот, необхідних для її розгляду. 

Нагадаємо, що Михайло Лермонтов  — російський поет, прозаїк, драматург. На території України Лермонтову ніколи не довелося побувати. Але Україна зайняла значне місце у його житті. Під час своїх подорожей по Кавказу Лермонтов декілька разів побував на Кубані, яка в ті часи входила до складу української етнічної території. Короткочасне перебування осінню 1837 року в чорноморській станиці на Тамані, життя в хаті місцевого козака Мисника, знайшло відображення в оповіданні Лермонтова «Тамань», яке стало частиною роману «Герой нашого часу». В цьому оповіданні Лермонтов, як міг, спробував відобразити як побут, так і мову місцевих українців.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також