Рівнянин працюватиме у Раді з питань свободи слова та захисту журналістів при президенті України

1511 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин працюватиме у Раді з питань свободи слова та захисту журналістів при президенті України

У Києві відбулися установчі збори Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України. Від медіа-профспілки до складу Ради увійшов відомий рівненський медіа-експерт, голова Незалежної медіа-профспілки України Сергій Штурхецький з Рівного.

До складу Ради увійшли 15 членів: шестеро представників медіа, шестеро представників медійних громадських організацій, а також по одному представнику від Офісу президента України, Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України.

Учасники установчих зборів домовилися, що це «тимчасовий» склад Ради, який обрано на півроку. За цей час члени Ради мають розробити проєкт положення про Раду і членство в ній. Учасники Ради обрали секретаря – Вадима Міського. Голову поки що вирішили не обирати.

Рада планує напрацьовувати рекомендації для державних органів за такими напрямками: безпека та соціальний захист журналістів, саморегуляція і розвиток стандартів, протидія пропаганді та фейкам, доступ до інформації, правове регулювання медіа та розвиток регіональних медіа.

Склад Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України має затвердити своїм указом президент України. Однак поки що невідомо, чи буде затверджено указом цей склад, чи він буде затверджений пізніше разом з положенням про Раду, повідомляє Детектор медіа.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також