Рівнянин продав неіснуючу базу даних та вислав клієнту «вірус» на комп’ютер

737 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Жертвою 28-річного жителя обласного центру став 20-річний здолбунівчанин в жовтні минулого року.

За фактами шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, та розповсюдження шкідливого програмного засобу, призначеного для несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж слідчі скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом до суду.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам у Рівненській області у взаємодії зі слідчими відділення поліції № 6 (м. Здолбунів) Рівненського райуправління поліції викрили та припинили незаконну діяльність 28-річного зловмисника.

Поліцейські встановили, що житель Рівного вирішив покращити фінансове становище під приводом продажу неіснуючої бази даних. Так, в одному із месенджерів переконав здолбунівчанина, потенційного клієнта, що за 30 доларів США надасть до неї доступ. Коли отримав гроші — відправив посилання, але не із базою даних. Зловмисник у такий спосіб розповсюдив шкідливий програмний засіб, отримавши несанкціонований доступ до персонального комп’ютера потерпілого.

Слідчі відділення поліції №6 (м. Здолбунів) зібрали достатньо доказів для доведення вини 28-річного зловмисника та за результатами досудового розслідування скерували до суду матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом.

Обвинувачений не співпрацював із органами досудового розслідування.

Максимальне покарання, яке може йому загрожувати за скоєне — до 8 років позбавлення волі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також