Рівнянин просить перейменувати вулицю

2399 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин просить перейменувати вулицю

На сайті Рівненської міської ради з’явилася петиція з проханням змінити назву вулиці Пластової.

До лютого 2016 року ця вулиця мала назву Микли Остафова, партійного діяча, який працював у радянських органах державної безпеки, а у грудні 1943 року був заарештований нацистами та розстріляний.  В рамках закону "про декомунізацію" її перейменували на Пластову. Рівнянин Ігор Кир'янчук зареєстрував петицію про зміну назви вулиці Пластова на більш вдалу, історично обумовлену назву: 

- Необхідно змінити назву рівненської вулиці " Пластова", враховуючи місцезнаходження на ній головної за значенням будівлі - корпусу Рівненського державного гуманітарного університету. Набагато більш вдалими для назви вулиці були б наступні: вулиця Педагогічна; вулиця Учительська; вулиця Першої Вчительки. Тут десятиліттями готують науково-педагогічні кадри, що є своєрідною візитівкою вулиці, тому назва вулиці має збігатися з історичною її цінністю та самобутністю.

Збір підписів триватиме до 24 липня. Підтримати петицію можна за ЦИМ посиланням. Поки що це зробили лише дві людини з трьохсот, необхідних для того, щоб її розглянули.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також