Рівнянин розкритикував тих, хто мітингує через «світло»

936 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин розкритикував тих, хто мітингує через «світло»

Після постійних російських ударів енергетична галузь України знаходиться у жахливому стані.

Однак у деяких містах українці почали мітингувати проти відключень електроенергії, бо вважають, що «світло» є, але його їм не дають.

Рівненський журналіст Олексій Кривошеєв вирішив розставити усі крапки на і в цій темі:

- Росіяни окупували Запорізьку АЕС, а це 6 з 15 енергоблоків українських атомних станцій. Ракетами роздовбали більшість теплових електростанцій. Підірвали гідроелектростанції. Знищено більше половини генерацій електроенергії.

Україна, яка продавала електроенергію, ще з минулого року її купує у ЄС. Це для нас єдиний вихід.

Але мудрі люди збираються мітингувати, перекривати дороги, писати звернення, бо… вимикають світло. Ну то давайте здамося росіянам, тоді електрика буде… може… у тих кого лишать живим.

До речі, коли вам захочеться ще ляпнути дурню, про те що Україна продає електрику, то зайдіть на сайт європейської енергосистеми, там всі цифри постійно оновлюються в реальному часі.

Спробую пояснити на пальцях. Для прикладу з Рівненської АЕС одна лінія йде на Київ, інша на Польщу. Неможливо перекинути з РАЕС електрику наприклад у Львівську область по території України. Немає фізично можливості.

Єдиний варіант - завантажити потрібну кількість в систему ЄС і отримати її через ЛЕП зі Словаччини, Угорщини чи Румунії.

І ще, чому села вимикають більше ніж місто? Логіка можливості виживання. Якщо електрики нема в селі, то є вода в колодязі, продукти в льосі і туалет на вулиці. Коли ж електрика пропадає в місті, то зникає вода, каналізація і капець продуктам в холодильнику. Я вже не кажу про більш стратегічні речі, типу лікарень, заводів і т.д.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також