Рівнянин розпочав виступи в Буенос-Айресі

1317 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин розпочав виступи в Буенос-Айресі

Рівнянин Віталій Шорсткий на Юнацьких Олімпійських іграх у Буенос-Айресі переможно розпочав виступи. Наш земляк у складі команди України в турнірі з баскетболу 3х3 у стартових двох матчах здобув дві перемоги.

Спочатку українці обіграли Андорру — 22:5. Шорсткий у цьому матчі набрав 6 очок. Другий матч вийшов значно складнішим, у ньому юні українці здолали свого головного конкурента на груповому етапі — команду Бразилії — 20:15. В активі рівнянина — 2 очки.

Попереду в наших баскетболістів ще два матчі у групі. Їх вони проведуть 12 жовтня проти команд Венесуели та Нової Зеландії.

Віталій Шорсткий розпочинав баскетбольний шлях у Рівненській ОСДЮШОР, виступаючи за команду 2000 р.н. Після сьомого класу він переїхав до школи южненського «Хіміка». Нині Шорсткий є гравцем команди вищої ліги «Хімік-2». І саме тому в офіційних документах він проходить як представник Одеської області.

Щодо представників Рівненщини, то їх на Юнацьких Олімпійських іграх у Буенос-Айресі офіційно двоє. Рівнянин Дмитро Гонта змагається у стрільбі з пневматичного пістолета, а костопільчанка Світлана Жульжик — у бігу на 800 м. Дмитро у стрільбі на 10 м особисто стартував учора (на момент підготовки матеріалу результат відомим не був). 12 жовтня Гонта також виступатиме у міксі. Щодо Жульжик, то вона побіжить у неділю.

Для порівняння, чотири роки тому в китайському Нанкіні честь Рівненщини захищали шестеро юних атлетів. Найуспішніше тоді виступив майбутній призер чемпіонату світу, чемпіон Європи з плавання Михайло Романчук, який здобув золоту та срібну медалі. Крім цього, «бронзу» одержав костопільський борець Олексій Масик. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також