Рівнянин відзначає 101 свій день народження

1125 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин відзначає 101 свій день народження

Одному із найстаріших мешканців Рівного – Федорові Вікторовичу Урженку сьогодні, 7 липня, виповнився 101 рік. До іменинника за доброю традицією з щирими привітаннями, побажаннями міцного здоров’я, радості та сімейного затишку завітав міський голова Рівного Володимир Хомко.

За свій поважний вік Федорові Вікторовичу, який народився в далекому 1919 році в селянській сім’ї у Казахстані, судилося пережити епохальні події, які не раз перекроювали політичну карту планети. Він, інвалід першої групи, був учасником Другої світової війни на Далекому Сході, яку закінчив у званні капітана. Воював, зокрема, проти японських самураїв 1-ї Квантунської армії.

Після війни Федір Урженко мешкав у Калінінграді, згодом був направлений із групою радянських військ до Німеччини. У Рівному ветеран Збройних сил проживає з 1963 року. Тут він читав лекції і проводив семінари в товаристві «Знання», працював економістом у Облпаливі.

Мундир полковника у відставці Федора Вікторовича Урженка прикрашають чотири ордени – Червоної Зірки (за мужність), «За перемогу над Японією», Вітчизняної війни ІІ ступеня, Богдана Хмельницького ІІІ ступеня) та 24 медалі.

Висловивши вдячність за добросовісну невтомну працю, виховання дітей, онуків та правнуків (у Федора Вікторовича – 3 внуків і 6 правнуків, – авт.), незламність перед воєнними лихоліттями та труднощами післявоєнної відбудови, місбкий голова Володимир Хомко вручив іменинникові подарунок та святкові 1000 гривень, які перераховані на розрахунковий рахунок у банку Федора Урженка.

До слова, нині в місті Рівне проживає двоє людей, яким виповнилося понад 100 років, повідомила газеті 7 Днів Анна ІГНАТОВА, начальниця відділу соціально-побутового обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також