Рівнянин виготовляє тактильні ігри для незрячих дітей (ВІДЕО)

265 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин виготовляє тактильні ігри для незрячих дітей (ВІДЕО)

Рівнянин Петро Поліщук виготовляє тактильні малюнки, карти та іграшки для дітей з порушенням зору та для незрячих. Їх передали для майже 400 людей та в сотню навчальних закладів у всі регіони України, окрім Криму.

Керівник громадської організації "Генерація успішної дії" Петро Поліщук виготовляє тактильні малюнки для дітей, які навчаються у Клеванському спецзакладі. Про ідею створення виробів Петро Поліщук розповів Суспільному.

Готові вироби учні використовують на уроках біології. Він розповів, що для друку об'ємних малюнків використовує термопапір та лазерний принтер.

Також чоловік виготовляє навчальні карти та іграшки. Він розказав, що ідея створення таких виробів виникла 18 років тому:

- Почалося в нас з того, що дітки наших знайомих пішли на інклюзивну форму навчання і там їм не було на чому вчитися. Й треба, щоб було цікаво, щоб спілкувалися з іншими дітками. Так виникла потреба робити інклюзивні матеріали.

Прилади для друку об'ємних малюнків та предметів для гри отримали із грантових проєктів. Зі слів керівника організації, за майже два десятки років, готові вироби передали для 400 людей, сто — у навчальні заклади у всі регіони України, окрім Автономної Республіки Крим.

- Я б хотів, щоб дійсно всі могли на рівних спілкуватися, навчатися, отримати послугу, дістатися будь-куди. Саме головне, щоб вони були могли соціалізуватися і працювати, наприклад, навчатися з іншими дітьми, людьми, які не мають ніяких порушень здоров'я чи розвитку, додав Петро Поліщук 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також