Рівнянин, який оглядав потяги з військовоюю технікою для росіян, сидітиме у СІЗО

8614 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин, який оглядав потяги з військовоюю технікою  для росіян, сидітиме у СІЗО

Захисниця підозрюваного у співпраці з РФ відмовилась від апеляційної скарги. 51-річний підзахисний Олександр К. її підтримав.

Ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду ще 8 березня було задоволено клопотання слідчого про обрання підозрюваному Олександру К.  запобіжного заходу - тримання під вартою строком на 60 діб, з визначенням альтернативного запобіжного заходу — застави в розмірі 2 мільйони 500 тисяч гривень. Таке рішення суду захисниця підозрюваного оскаржила до Рівненського апеляційного суду, однак ще до початку розгляду по суті відмовилась від своєї апеляційної скарги. 

Нагадаємо, 7 березня рівнянину Олександру К. було повідомлено про підозру у державній зраді за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.  Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. В силу того, що рівнянин підозрюється у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України під час воєнного стану, а низка заходів, які проводять органи досудового розслідування, все ще тривають, чоловікові може загрожувати найсуворіше покарання — довічне ув’язнення.

Слідчі встановили, що підозрюваний ще торік у вересні розпочав контактувати із представником правоохоронного органу Російської Федерації, а з жовтня вже почав здавати наші позиції.  Отримавши завдання російського правоохоронця, усвідомлюючи протиправність своїх дій, а також той факт, що зазначена інформація є обмеженою в доступі, із застосуванням технічних засобів фіксації здійснив комплекс заходів, спрямованих на встановлення та ідентифікацію військовослужбовців військової частини, що дислокується в Рівному.

Продовжуючи свої злочинні наміри та протиправний умисел на вчинення діянь, спрямованих на шкоду державній безпеці України, 6 березня 2022 року, вже під час повномасштабного вторгнення Росії до України, на виконання завдання представника правоохоронного органу РФ, оглянув потяги, які рухались на залізничних коліях Рівненського залізничного вокзалу з метою виявлення військової техніки і представників військових формувань, які у складі Збройних сил України беруть участь у захисті та обороні територіальної цілісності нашої держави проти Росіі та інших терористичних організацій «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка».

Підозрюваний встиг передати частину зібраної інформації, а решту домовився надіслати російському замовникові в майбутньому за допомогою месенджера «Telegram». Однак йому завадили співробітники Управління Служби безпеки України в Рівненській області, які затримали підозрюваного і він потрапив за ґрати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також