Рівнянин, якому пересадили серце, повірив у Бога

2236 0

Ми у соцмережах:

фото: UA:Рівне

У грудні в міській лікарні Рівного вперше пересадили серце.

 Як повідомляє Ua:Рівне, чоловік з Сарненського району міг не дотягнути навіть до Нового року. Він уже не спав лежачи, не міг вільно дихати і не мав сили пройти більш як сто метрів. Його серце не могло перекачувати кров і єдиним шансом вижити була трансплантація.

До хвороби чоловік займався торгівлею запчастинами до велосипедів.

Ще перед операцією він пішов у церкву й охрестився. Тоді й з’явилася надія.

Адже 16 грудня близько 4.30 медики повідомили до поліції, що біля міської лікарні Рівного виявлено побитим невідомого чоловіка, він перебував у відділенні нейрохірургії без свідомості. Тим часом правоохоронці через ЗМІ просили встановити його особу.

37-річного Назарія Тополюка упізнала сестра завдяки публікації у соцмережах. Коли констатували смерть мозку, медики звернулися до рідних.

«Якщо травми не сумісні із життям, то нехай серце братика б’ється у грудях іншої людини», — розповіла про непросте рішення щодо трансплантації органів Віта Тополюк. Також були взяті для пересадки й інші органи — печінка та нирки. Тож Назарій Тополюк врятував відразу 4 життя.

Сергій Кушнір зараз почувається чудово: ходить, піднімається сходами, водить автомобіль, повернувся на роботу. Оскільки дружина наразі не працює, то чоловік — єдиний годувальник у сім’ї. Він безмежно вдячний Богу за другий шанс на життя, а також родині людини, чиє серце зараз б’ється у його грудях.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також