Рівнянин з ДЦП позивається до міськради через скасування пільг у транспорті

1122 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин з ДЦП позивається до міськради через скасування пільг у транспорті

Рівнянин Юрій Островський позивається до суду на міську раду через скасування пільгового проїзду в громадському транспорті. Це рішення прийняла комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на час дії карантинних обмежень. Відповідно до його тексту, право пільгового проїзду заборонено.

Суспільне повідомляє, що на думку позивача, це – порушення Закону України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю". Сам Юрій Островський має інвалідність 1 групи через дитячий церебральний параліч. У своїй позовній заяві до Рівненського окружного адміністративного суду він заявляє, що в період дії карантинних обмежень був змушений оплачувати не лише свій проїзд у тролейбусі, а й особи, що його супроводжує.

23 червня відбулося перше засідання у справі. Втім, журналістів Суспільного на нього не допустили, посилаючись на карантинні обмеження. Розгляд позову перенесли на 2 липня, аби позивач за цей час знайшов адвоката.

- Відміняти закони має право тільки Верховна Рада України. А це порушення таке кричуще з боку місцевої влади, що вони перевищили свої повноваження, вони не мали права цього робити. Я не тільки заради себе. Таких, як я, повне місто. Це єдине, що залишили незахищеним верствам населення. Мене це дуже обурило і я вирішив боротися законними методами, розповів позивач Юрій Островський.

- Наше питання стоїть – 40 гривень, щоб йому за 10 поїздок відшкодували. І ми вважаємо, що порушення всіх прав конституційних... Ми ставимо питання про 100 тисяч моральної шкоди,додав представник інтересів позивача Сергій Волков.

Представник міськради спілкуватися з журналістами після засідання суду відмовився. Як пообіцяв речник міськради Микола Прокопчук, позицію стосовно скасування пільг у громадському транспорті міський голова Володимир Хомко озвучить сьогодні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також